Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...
|
Dansk Parlamentarisk historie kan opvise en række partier, der efter en kort opblomstringsperiode er sygnet hen, visnet og opgav ånden. Det gælder de Uafhængige, Liberalt Centrum, Venstresocialisterne, Fremskridtspartiet og flere andre. Der er dog næppe noget parti, der som Nye Borgerlige (NB) har oplevet en nærmest øjeblikkelig Hiroshima-nedsmeltning, hvor intet bliver tilbage i det nukleare ragnarok. Det er beklageligt, fordi partiet kunne fremvise en særdeles fornuftig og progressiv politisk helhedsplan for udviklingen af det danske samfund. Det var således en rigtig politik, men den forkerte personkreds i partiets ledelse, der førte til undergangen. Danske medier har aldrig interesseret sig for Nye Borgerliges politiske program. Alle danske medier udgør nuancer i rødt. Fra de statsejede tv-kanaler DR og TV2 i klart rødt til Politiken, Berlingske og Jyllands-Posten i blegrødt. Alle har derfor haft travlt med at stemple Nye Borgerlige som det ’ekstreme højre,’ ’reaktionært’ og ’fremmedfjendsk’, hvad der ikke er korrekt. Tværtimod var partiets politik et moderne borgerligt bud på, hvordan man skaber et borgerstyret samfund uden en massiv centralstyring i en bureaukratisk forstening.
Pernille Vermund er en karismatisk personlighed og en dygtig kommunikator, der kan få sine budskaber ud ’gennem glasset’, som det hedder i mediejargonen. Hun er en pragmatisk kvinde, der i modsætning til andre politikere går efter resultatet og ikke processen, der fører til det evige kompromis i dansk politik. I partiets hastige opstigning blev en række personer lukket ind i ledelseskredsen, der ikke kom til at fremstå som et samarbejdende hele, men mere som en uregerlig børneflok, der ustandseligt slås om legetøjet. Et ungt parti vil også være sårbart over for nye medlemmer, der ikke interesserer sig for partiets politiske program, men bruger deres nye platform som megafon for deres egne synspunkter. Medierne og politiske modstandere griber med begejstring fat i disse outsider-typer, hvis bizarre holdninger nu i pressen bliver præsenteret som partiets. Rasmus Paludan havde absolut intet at gøre i partiet, da han klarer sig fint på egen hånd jævnfør koranloven, men han fik dog kastet en Molotov – Cocktail ind i Nye Borgerlige. Lige vand på mediernes ’fremmedfjendske’ mølle.
Pernille Vermund begik den fatale fejl at melde sin afgang som formand, inden der var fundet en kvalificeret efterfølger, og inden der var skabt en velfungerende partiorganisation og en harmonisk samarbejdende folketingsgruppe. Da Lars Boje Mathiesen meldte sin kandidatur som formand, skiftede Mikkel Bjørn omgående til Dansk Folkeparti. Mette Thiesen røg ud efter interne skænderier. Næstformand Peter Seier smed håndklædet i ringen. Så blev Boje Mathiesen kylet ud af partiet efter en måned som formand, og så røg også næstformand Henriette Ergemann, som medierne havde kastet på heksebålet, fordi hun på de sociale medier havde skrevet, at ’vaccinen var farligere end Coronaen’. Efter denne sammenstyrtning er der vel ikke noget at sige til, at Pernille Vermund ikke orkede mere. Hun er lige blevet gift, vil gerne være mere for sine børn og længes efter en roligere tilværelse i eller uden for politik. I noget der lignede et flugtforsøg, fik hun kuppet partiets hovedbestyrelse til at nedlægge Nye Borgerlige og meldte sig ud af det døende parti sammen med det sidste folketingsmedlem, Kim Edberg Andersen.
Partiet nægtede dog at dø. Nok havde de ledende personer spillet fallit, men mange af Nye Borgerliges støtter rundt om i landet sluttede op om partiets program, visioner og politik. Det er fuldt forståeligt. Mange har i de forløbne år slidt med at skabe en borgerlig vækstpolitik, der hvilede på et socialt ansvarligt grundlag. Nye Borgerlige vil skabe folkelig velstand gennem en skattereform, hvor de først tjente 90 000 kr. er skattefri. Herefter betaler alle en flad skat på 37 procent af indkomsten. Iværksætterne slipper for beskatningen af urealiserede aktiegevinster, og medarbejderaktier opnår skatterabat på 30 procent. Selskabsskatten sænkes til 15 procent. Alt dette ville udgøre et eksplosivt, dynamisk løft til dansk økonomi.
Kompetente udlændinge, der kan forsørge sig selv, er velkomne, men der indføres en stop for spontan asyl til socialmigranter. Udlændinge, der dømmes for kriminalitet udvises efter første dom. Danskere, der i årevis har stået i kø til en bolig i det almene boligbyggeri, skal ikke som i dag skubbes bag i køen til fordel for migranter, der lige er valset ind i landet. Nye Borgerlige ønsker, at der åbnes op for privatisering af omsorgssektoren, så der kan komme konkurrence til fordel for de ældre, der er henvist til de kommunale monopoler. God idé. ISS har i årevis stået på spring for at yde service på dette område og ville kunne højne standarden i ældreplejen betydeligt. Privathospitalerne står med ledige operationsstuer, fordi politikerne hellere vil have patienter på evige ventelister og i ligkister end henvist til privathospitaler. Det ønsker Nye Borgerlige at lave om på.
Vi er mange, der håber på, at den folkelige bevægelse til Nye Borgerliges genopstandelse vil få succes. Meget tyder på, at Martin Henriksen vil være den rette mand til jobbet. Han er målrettet, stædig, viger ej ud af spor og er robust og kampberedt. Han er vant til at tage sine mange tæsk i pressen uden at kny og kan uforfærdet give igen med samme mønt. Den rette mand til det rette job. Og sidste udkald for et anstændigt og progressivt fuldblods- borgerligt parti i Danmark.