[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Danske Bank i alarmberedskab – venter ny mediestorm
I landets største bank ruster man sig til endnu en større omgang presseomtale af hvidvasksagen i Estland. De ansatte er blevet informeret af deres chief compliance officer om, at næste pressestorm angiveligt er på vej.
Af Lars Abild, redaktion@indblik.net
Flere større danske medier arbejder intenst på at koble tidligere medarbejdere i Danske Banks forhenværende estiske filial sammen med navngivne kriminelle netværk, erfarer Indblik.net.
Ifølge Indblik.nets oplysninger er der 3. september sendt information ud til Danske Banks medarbejdere om, at sagen fra Estland, hvor der muligvis er blevet hvidvasket milliarder, nu angiveligt dukker op igen.
Man frygter, at ny fokus på sagen vil trække citater i den nationale og den internationale presse, hvilket tidligere har haft negativ effekt på bankens aktiekurs.
Chief compliance officer på banen
Ifølge oplysningerne er det chief compliance officer Philippe Vollot, som beskæftiger sig med sagen. Han har informeret de ansatte om såvel den mulige hvidvasksag og også om den sag, der kører lige nu om fejlagtig gældsinddrivelse hos nogle af bankens mangeårige kunder.
Ifølge oplysningerne forventede banken, at omtalen af den estiske sag og det mulige kriminelle netværkssamarbejde med tidligere ansatte i Estland allerede ville komme frem i sidste uge, og at der skulle være nye oplysninger fra Estland, der ikke har været omtalt i pressen før.
Sløvsind i Danske Bank
Philippe Vollot gør det klart, at Danske Bank ikke burde have haft de mange primært russiske kunder i den estiske filial – de såkaldte non-resident-kunder – og at Danske Bank var alt for langsom til at erkende, hvor stort et problem dele af de estiske forretninger var, og at Danske Bank skulle have lukket ned for de pågældende kundearrangementer langt tidligere.
Indblik.net har været i kontakt med Danske Bank, der ikke ønsker at bekræfte oplysningerne og i øvrigt oplyser, at banken ifølge lovgivningen ikke må kommentere konkrete kundeforhold.
Philippe Vollot har ifølge Indblik.nets oplysninger formuleret det på denne måde: ”Vi kan fortsat hverken kommentere på konkrete kundeforhold eller individuelle medarbejdere i medierne.”
Markante investeringer i it-sikkerhed
Philippe Vollot gør i sin information opmærksom på, at der i banken i de seneste år er investeret mange penge i it-systemer, der skal være med til hurtigt at afdække hvidvask og anden økonomisk kriminalitet.
I Danmark har det ikke været offentliggjort, hvad der skal ske med de sigtelser, SØIK (bagmandspolitiet) har rettet mod en række tidligere chefer i Danske Bank, der fik ransaget deres hjem i foråret 2019. Angiveligt for at finde mulige belastende oplysninger på deres elektroniske enheder som computere og telefoner.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”7864″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”8840″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”8881″][/vc_column][/vc_row]