Afstemning: Skal vi have en mindstealder for omskæring?

Foto: Wikimedia Commons

Skal vi have en mindstealder for omskæring? Giv din mening til kende her.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

Folketinget har i dag nedstemt et borgerforslag om at indføre en kønsneutral mindstealder på 18 år for omskæringer, der ikke er betinget af helbredsmæssige årsager. 

Læs mere om det her.

Borgerforslaget er stillet på initiativ af foreningen Intact Denmark.

Forslaget blev nedstemt trods en stor opbakning i befolkningen.

Ifølge en meningsmåling foretaget af Epinion for DR fra tidligere i år er det kun hver tiende dansker der mener, at omskæring af mindreårige drenge – som led i muslimske og jødiske religiøse ceremonier – skal være tilladt. 

Derimod er det over 73 procent som mener, at der skal indføres en mindstealder for omskæring, mens omkring 14 procent svarer “ved ikke” og 2,4 procent af de adspurgte ikke ønsker at svare.

I folketingssalen var det 62 af de fremmødte, der stemte imod forslaget om en mindstealder for omskæring af såvel drenge som piger, mens kun 34 stemte for.

Løsgænger Inger Støjberg stemte som den eneste hverken for eller imod, da hun i stedet mener, at omskæring skal forbydes for børn, der er ældre end otte dage.

Ifølge Støjberg vil en aldersgrænse på otte dage give plads til, at jøder kan fortsætte deres omskæringer af nyfødte drengebørn, mens muslimer – der typisk omskærer drengene, når de er ældre – vil blive tvunget til at ændre praksis.

Hvad mener du? Skal vi have en mindstealder for omskæring? Og skal den gå ved 18 år eller otte dage?

Giv din mening til kende i afstemningen herunder.

Du kan kun stemme én gang, men del gerne afstemningen på sociale medier, så endnu flere kan være med.


[adning id="17957"]

Fik du læst?