Anders Fogh advarer mod “den mest ræverøde regering i årtier”

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksens regering arbejder ”målbevidst” på at indskrænke danskernes frihed og begrænse deres valgmuligheder, mener tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Af Sebastian Borgå, sebastian@indblik.dk

I weekenden afholdt partiet Venstre sit årlige landsmøde.

Til mødet deltog tidligere Venstreformand og statsminister samt NATO-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. 

Normalt udtaler Fogh sig ikke om dansk indenrigspolitik, men i weekenden gjorde han  en undtagelse.

Han er nemlig dybt bekymret over den politiske udvikling i Danmark. 

Ikke blot kommenterede Fogh han på, hvor svært det er blevet for pressen at få adgang til at stille kritiske spørgsmål til den nuværende statsminister Mette Frederiksen (S), han advarede også Venstre om, at de er oppe imod Danmarks ”mest ræverøde regering i årtier”.

Han mener nemlig, at den socialdemokratiske regering helt bevidst kæmper for at indskrænke danskernes frihed og valgmuligheder.

– Det frie gymnasievalg er sat ud af kraft. Børn skal flyttes efter forældrenes indkomst. Det næste bliver vel folkeskolerne. Frie daginstitutioner skal begrænses. Bånd på friskolerne. Mindre frihed til at vælge for de ældre. Stop for det frie sygehusvalg.

– Der er tale om en bevidst ideologisk kurs. Mindre frihed til forskellighed. Det skal være slut med friheden til at gå i skole, bo og uddanne sig på den måde, som vi kender i dag.

Sådan lyder den klare advarsel fra Anders Fogh Rasmussen, der opfordrer Venstre til at give det nødvendige modspil til regeringen.

– Der er behov for et kraftigt modspil til den mest røde statsminister siden halvfjerdserne. Ellers får regeringen held til at kvæle de reformer, som vi har gennemført over de sidste par årtier

Anders Fogh Rasmussen var Danmarks statsminister i perioden fra år 2001 til år 2009. Kort tid efter han fratrådte som statsminister, blev han ansat som NATO’s generalsekretær. En stilling som han bestred i fem år frem til år 2014.

I dag har Fogh sit eget konsulenthus ved navn Rasmussen Global, ligesom han engagerer sig i sin non profit-organisation Alliance of Democracies, som bl.a. arrangerer topmøder, der har til formål at tale demokratiets sag.

[adning id="17957"]

Fik du læst?