BBC-chef sætter ind over for venstredrejning

Storbritanniens statslige medie er blevet alt for venstreorienteret i sin dækning, lyder kritik. Og den nye generaldirektør handler faktisk.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

BBC-chef sætter ind over for venstredrejning

Storbritanniens statslige medie er blevet alt for venstreorienteret i sin dækning, lyder kritik. Og den nye generaldirektør handler faktisk.
Af Morten Okkels, mok@indblik.net  
For nylig valgte Tim Davie, den nye generaldirektør for den britiske mediegigant BBC, en kovending i sagen om fædrelandssangen Rule, Britannia til BBC’s kendte promenadekoncerter. Nu skal ordene alligevel synges, selvom det vækker ubehag hos identitetspolitikere. Davie havde på dette tidspunkt kun siddet på posten i få dage.
Spørgsmålet om sangen er kun en af flere sager, hvor generaldirektøren angivelig viser sig beredt til at lytte til kritik om venstreorienteret og identitetspolitisk drejning i BBC. Allerede i sin tiltrædelsestale torsdag 3. september nævnte Tim Davie, at BBC skal styrke sit fokus på upartiskhed.
Spørgsmålet handler ikke kun om højre eller venstre, lød det, men også mere generelt for BBC om at komme mere ud af BBC. Det gælder grundlæggende om at komme ud til dem, der betaler, og møde andre og nye stemmer, end hvad nyhedsbilledet sædvanligvis bærer præg af, sagde han.
En andet af tidens kritikpunkter er dog stadig spørgsmålet om, at BBC’s satire er meget venstreorienteret anlagt. Det vækker f.eks. anstød hos læserne af The Express, oplyser avisen selv (avisens måling er dog ikke repræsentativ for befolkningen).
Også den kritik har generaldirektør Tim Davie taget til efterretning og ser nu nærmere på, om underholdningen med politisk kant er blevet for ensidig. En producer på programmet ’Have I Got News For You’ forsvarer sig imidlertid med, at det er svært at finde britiske komikere, der ligger politisk til højre for midten.
Endelig har Tim Davie varslet efter sin tiltrædelse, at det fremover skal være slut med, at journalister i BBC udbreder deres private politiske holdninger på sociale medier. Hvis de vil være politiske profiler i offentligheden, må de finde et andet sted at arbejde, sagde generaldirektøren.
En videnskabelig tilgang til spørgsmålet om BBC’s politiske tendens blev udført i 2013 af tænketanken Centre for Policy Studies. Den viste en venstreorienteret drejning hos BBC, men forskningen er ikke entydig. The Week noterer dog, at kun 61% af briterne tror på, at BBC er et balanceret medie, hvilket er lavere end tilliden til de private nyhedsstationer ITV og Sky News.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”5325 “][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 7852 “][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 8182″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?