Bookmakerne tror mere på Løkke som statsminister end Ellemann

Foto: Jens Astrup/Venstre

Tager man udgangspunkt i Danske Spils odds, så har forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen en større chance for at blive statsminister på ny, end sin afløser på formandsposten i Venstre, Jakob Ellemann-Jensen.

Af Philip Friis, philip@indblik.net

Mette Frederiksen gik sejrende fra sidste folketingsvalg tilbage i 2019, og udskrev hun som statsminister et nyt valg i morgen, ville hun fortsat kunne beholde titlen.

Det vurderer Danske Spil.

Med odds på 1,33 ligger Mette en del foran sine modkandidater.

Forskellen i odds giver dog mening når man i forlængelse heraf kigger på den seneste meningsmåling fra Voxmeter.

Målingen viser, at Socialdemokratiet har haft en fremgang på hele 5,3 procent siden sidste valg, og i dag står til at få 31,2 procent af alle stemmer.

Mere interessant er det dog at kigge på de andre kandidaters odds.

Danske Spil tror ikke på Ellemann

Næstefter den socialdemokratiske statsminister befinder Konservatives formand, Søren Pape, sig.

Ved sidste valg lå Papes odds på hele 50,00, men blev et nyt folketingsvalg afholdt i dag, er den konservative statsministerkandidats odds forbedret gevaldigt til blot 5,00.

Man skal ikke være politisk ekspert for at kunne tyde, at forbedringen i Papes odds bl.a. kan tilkobles Venstres nedsmeltning igennem de seneste år følgende valget i 2019.

Og på trods af, at tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen har meldt sig ud af Venstre, og endnu ikke helt har offentliggjort sit nye parti, har han stadig bedre odds end sin afløser, Venstres nye formand Jakob Ellemann-Jensen.

Løkkes odds på 6,00 placerer ham på 3. pladsen som den mest sandsynlige statsminister. Og Løkke er faktisk tættere på Pape end Ellemann er på Løkke, idet Ellemann har odds 8,00.

På listen er der dernæst et stort spring til de andre kandidater.

Den næste, der er Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, har odds 50,00, imens Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl har odds 100,00,

Socialistisk Folkepartis formand Pia Olsen Dyhr ligger på odds 150,00, og Alex Vanopslagh samt Sofie Carsten Nielsen fra henholdsvis Liberal Alliance og Radikale Venstre har begge odds på med 200,00.

[adning id="17957"]

Fik du læst?