Coronapas-app er ikke klar til genåbningen. Print i stedet passet ud, lyder det fra direktør

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Når danskerne fra i dag skal til at bruge det digitale coronapas, kan de risikere ventetid i appen. Derfor bør man i stedet overveje at printe coronapasset ud, lyder det fra direktør.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

Helt centralt i den langsomme genåbning af Danmark er coronapasset. 

Passet udgør adgangsbilletten til bl.a. frisører og på sigt også restauranter og meget andet. 

Foreløbigt består coronapasset af en midlertidig digital løsning i “MinSundhed”-appen og på sundhed.dk.

Både “MinSundhed”-appen og sundhed.dk har tidligere været ramt af lange ventetider, når danskerne skulle bruge dem i forbindelse med coronapas.

Og selvom man har arbejdet på at gøre tjenesterne klar til en stor forøgelse i trafik, kan du stadig risikere at skulle vente i kø, når du forsøger at tilgå dit digitale coronapas hos f.eks. frisøren.

Det siger direktør for sundhed.dk, Morten Elbæk Petersen, i en pressemeddelelse.

– Når systemer bliver pressede, bliver de også ofte lidt langsommere. Det kan også være tilfældet med hjemmeside og app, hvis mange logger på samtidigt, siger han og opfordrer alle til at væbne sig med tålmodighed.

Hvor sundhed.dk ikke har formået at få den digitale løsning klar, så den kan klare presset, har de tilgæld lavet tre råd, som danskerne bør følge, så der ikke opstår lang ventetid.

Sundhed.dk opfordrer således til kun at tjekke appen og sundhed.dk, når det er højst nødvendigt og evt. vente på, at man får en SMS om testsvar, før man åbner appen.

Derudover anbefaler Morten Elbæk Petersen, at man printer coronapasset eller tager et screenshot på telefonen, så man ikke behøver tilgå appen.

En anbefaling, han også har gentaget overfor B.T.

– Vi går for alvor i luften i dag. Men arbejdet fortsætter. Vi arbejder hele tiden på at forbedre og opgradere vores systemer og sørge for en fortsat høj sikkerhed, så alle kan se deres resultater hurtigst muligt, siger han.

I øjeblikket kan den digitale coronapas-løsning maksimalt klare 2.600 brugere i minuttet. 

Det er en opgradering fra de 400 brugere i minuttet, som “MinSundhed”-appen og sundhed.dk tidligere kunne klare, men langtfra nok til at servicere alle danskere.

Til maj regner regeringen med at have et egentligt digitalt coronapas klar. 

Indblik har dog på baggrund af en aktindsigt kunne afsløre, at passet ikke vil være færdigudviklet til den tid.

Læs mere om det her.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?