Dagens afstemning: Skal vi hente børnene hjem fra Syrien?

Foto: Delil Souleiman/AFP/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sagen om de danske børn i syriske fangelejre splitter Danmark i to. Mener du, at vi skal hente børnene hjem fra Syrien? Deltag i afstemningen her.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Lige nu sidder 19 børn med dansk tilknytning i syriske fangelejre. Og de 19 børn er netop nu det centrale spørgsmål i dansk udenrigspolitik.
Børnene er havnet i lejrene, fordi deres forældre mistænkes at have tilsluttet sig terrororganisationen Islamisk Stat.
Regeringen er kommet under pres fra sine støttepartier, der vil have børnene hentet til Danmark. 
Statsminister Mette Frederiksen har hidtil kørt en hård kurs og nægtet at hente børnene hjem, men er nu ved at bløde op for at komme sin udenrigsminister Jeppe Kofod til undsætning i sagen.
Radikale Venstre vil da heller ikke udelukke, at partiet vil trække støtten til regeringen, hvis ikke børnene kommer hjem.
På den anden side er en samlet blå blok imod. Undtagelsen er Liberal Alliance, hvis partiformand Alex Vanopslagh for nyligt meldte ud, at partiet bakker op om at tage børnene hjem til Danmark.
Argumenterne imod at hente børnene hjem, er at de og særligt deres forældre kan udgøre en potentiel terrortrussel, hvis de kommer til Danmark.
Argumentet for at hente børnene hjem er lidt i samme boldgade: børnene risikerer at blive radikaliserede i lejrene for derefter at begå terror i Danmark. 
Yderligere argumenterer bl.a. støttepartierne for, at børnene og deres forældre er danske statsborgere, og at vi derfor som stat har et ansvar for at hente dem hjem.
Samtidig går debatten på, hvorvidt alene børnene skal hentes hjem, eller om deres forældre også skal med.
Hvad mener du? Skal de 19 børn hentes hjem fra Syrien? Og skal deres forældre med? Giv din mening til kende i afstemningen herunder.
Del gerne afstemningen på sociale medier, så endnu flere kan deltage.[/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?