Danskere melder Mette F. til politiet: "Ærgerligt, at der ikke er flere, der gør det”

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Flere danskere har meldt statsminister Mette Frederiksen til politiet. Indblik har talt med en af dem, der forklarer hvorfor.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Eva Terndrup har været selvstændig i mange år, men er nu gået på efterløn. Fra sit otium engagerer hun sig meget i politik, og er bl.a. kritisk over den socialdemokratiske regerings coronahåndtering.
Faktisk er hun så kritisk, at hun har politianmeldt både statsminister Mette Frederiksen og tidligere fødevareminister Mogens Jensen for overtrædelse af paragraf 150 i straffeloven.
– Hun brød Grundloven og tog sig beføjelser, som hun ikke burde have. Hun vidste, at hun gjorde noget forkert, og havde en skjult agenda om, at hun ville af med minkerhvervet, fortæller Eva Terndrup til Indblik om baggrunden for hendes politianmeldelse af statsministeren.[/vc_column_text][vc_single_image image=”14036″ img_size=”full” add_caption=”yes”][vc_column_text]Langsomt svar fra politiet
Eva sendte sin politianmeldelse til Statsadvokaturet den 16. november sidste år, men har først modtaget en kvittering for anmeldelsen den 21. januar i år.
– Undertegnede, Eva Terndrup, anmelder hermed Statsminister Mette Frederiksen og Fødevareminister Mogens Jensen for overtrædelse af straffelovens §150 for i deres virke i offentlig tjeneste at have misbrugt deres stillinger til at tvinge minkavlerne uden for zonen af 7.8 km fra en smittet besætning til at aflive deres raske mink, skrev hun i anmeldelsen.
Siden Evas anmeldelse er fødevareminister Mogens Jensen gået af grundet netop den ulovlige ordre om at aflive alle mink.
Trods den lange svartid har Eva dog ikke på noget tidspunkt rykket politiet, da hun tvivler på, om de handler på anmeldelsen.
“Det er ærgerligt, at der ikke er flere, der gør det”
Men en politianmeldelse er bedre end blot at brokke sig på Facebook, mener Eva.
– Det er ærgerligt, at der ikke er flere, der gør det. Hvis man sendte tusindvis af anmeldelser af sted, ville der måske ske noget mere. Det er ikke sikkert, at Mette Frederiksen vil blive dømt, men folk ville kunne se, at der er en stor utilfredshed, siger Eva Terndrup til Indblik.
Indblik er bekendt med mindst ti andre politianmeldelser af statsminister Mette Frederiksen på baggrund af ordren om at aflive de danske mink.
Selv tror Eva Terndrup ikke, at så få anmeldelser er nok til at få Mette Frederiksen bag tremmer, men hun sætter sin lid til et borgerforslag om at stille statsministeren for en rigsret.
Borgerforslaget krydsede for nyligt de 50.000 underskrifter, der skal til for, at det bliver taget op i Folketinget.
Reelt er det også op til Folketinget, om statsminister Mette Frederiksen skal stilles til ansvar for sit lovbrud. Ministre kan nemlig ikke dømmes ved almindelige domstole, men kun ved en rigsret.
Indblik har set både den oprindelige anmeldelse og kvitteringen fra politiet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?