Dyster forudsigelse bekymrer: “Har vi kurs direkte mod isbjerget?”

Hudplejeklinikker er blandt de erhverv, der stadig er fuldt nedlukkede. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De Konservative er bekymret over en dyster forudsigelse om en kommende konkursbølge i Danmark.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 
En bølge af konkurser lurer i horisonten.
Sådan lyder den ildevarslende besked fra fremtrædende økonomer i anledning af nye tal fra Danmarks Statistik.
– Vi er ikke i en krise, når man ser på antallet af konkurser og de jobtab, der følger med. Det kan synes mærkeligt, når man har været gennem et år med coronavirus og nedlukning.
– Men forklaringen er, at der har været hjælpepakker og lånemuligheder, som har holdt virksomheder gående, og man må forvente, at vi skubber en bølge af konkurser foran os, lyder det bl.a. fra Danske Banks cheføkonom Las Olsen.
Konservative: Alarmklokkerne ringer
Den forudsigelse skaber bekymring hos Det Konservative Folkeparti.
I et opslag på Facebook skriver partiet, at “alarmklokkerne ringer”.
– Har vi kurs direkte mod isbjerget? Er der nogen på kommandobroen, som når at rette skibet op? Der er ikke meget, der tyder på det.
– For lige nu står vi foran en potentiel massiv konkursbølge. Det frygter i hvert fald en stribe økonomer i pressen i dag. Og ingen i regeringen ser ud til at komme med politiske initiativer, der skal rette kursen op, så vi undgår et regulært konkursboom, skriver partiet.
Partiet mener, at er der behov for resolut handling, der skaber vækst og varige arbejdspladser. Samtidig retter partiet en samtidig en kritik mod regeringens oftest alt for utilstrækkelige hjælpepakker, som de mener kun hjælper virksomhederne kortvarigt.
I stedet ser Konservative skattelettelser som løsningen på den truende konkursbølge og fremhæver egne forslag om bl.a at sænke selskabsskatten og tilbagerulle regeringens 35 skattestigninger.
– Vores finanslov skaber 34.000 varige arbejdspladser og øger den økonomiske velstand med 36 milliarder kroner, lyder det fra Konservative.
– Se ud af ruden, Mette Frederiksen. Der er bølger af konkurser forude. Dansk økonomi skal ikke ende som en dødssejler.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?