Indbliks læsere har talt: 96 procent vil afskaffe omdiskuteret 30-minutters regel

Claus Bech/Ritzau Scanpix

Hvis det stod til Indbliks læsere, skulle den udskældte coronaregel afskaffes med det samme.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

I forbindelse med den langsomme og restriktive genåbning af Danmark har særligt én coronaregel omkring landets caféer, restauranter, barer og værtshuse skabt debat: reglen om, at kunder skal bestille bord mindst 30 minutter i forvejen.

30-minutters reglen er blevet kritiseret voldsomt af såvel politiske partier som brancheorganisationer og kunder, og i sidste uge stillede Venstre endda et forslag i Folketingets epidemiudvalg om at afskaffe reglen.

Forslaget blev dog nedstemt, og Statens Serum Institut (SSI) er netop kommet med en negativ vurdering af en alternativ løsning foreslået af restaurationsbranchen selv.

Dermed kan det se ud til, at den udskældte 30-minutters regel kommer til at være en del af hverdagen i en rum tid endnu.

Men sådan burde det ikke være, hvis det stod til Indbliks læsere.

I vores afstemning om emnet har næsten 96 procent af de læsere, der har afgivet deres stemme, nemlig sagt at reglen burde afskaffes.

Ud af de 591, der i skrivende stund har deltaget, har lidt over to procent svaret nej til, at reglen om bordbestilling 30 minutter i forvejen bør afskaffes, mens 1,69 procent kun vil afskaffe reglen, hvis SSI siger god for det.

0,34 procent af deltagerne i afstemningen har svaret “ved ikke”.

Afstemningen skal ikke ses som nogen repræsentativ meningsmåling, men alene som en indikation af, hvad de af Indbliks læsere, der har deltaget i afstemningen, mener.

Det er kun muligt at stemme én gang i afstemningen.

Du kan se de fulde resultater fra afstemningen herunder.

Skal reglen om bordbestilling 30 minutter i forvejen afskaffes?

Sådan har Indbliks læsere stemt:

  • Ja: 95,94 procent (567 stemmer)
  • Nej: 2,03 procent (12 stemmer)
  • Kun hvis SSI siger god for det: 1,69 procent (10 stemmer)
  • Ved ikke: 0,34 procent (2 stemmer)

 

NB: Afstemningen skal ikke ses som nogen repræsentativ meningsmåling, men alene som en indikation af, hvad de af Indbliks læsere, der har deltaget i afstemningen, mener.

[adning id="17957"]

Fik du læst?