Kendiskok: “Er man fritaget, så er man fritaget”

Umut Sakaryas Facebookprofil

Den kendte kok Umut Sakarya har ikke tænkt sig at stille spørgsmål til de af hans gæster, der siger, at de er fritaget for mundbind og coronapas.

Af Frank Ulrich, frank@indblik.net 

Umut Sakarya, der mest er kendt for hans danseevner og forkærlighed for det salte køkken, lagde i går en video op på hans facebookside til Guldkroen, som han også ejer.
I den video gjorde han det helt klart, at Guldkroen vil følge coronareglerne til punkt og prikke og uden at stille spørgsmål,  når kroens gæster siger, at de er fritaget for coronapas eller mundbind.  

Således siger han i videoen:

– På spørgsmålet om, om man må komme ind på vores restauranter, hvis man er fritaget for at vise coronapas eller mundbind: selvfølgelig er man velkommen. 

– Hvis man er fritaget – så er man fritaget. Det er ikke noget vi bestemmer. Der står der i lovgivningen, forsætter han. 

– At vi ikke må spørge yderligere, da det ikke er vores opgave eller i vores interesse at vide hvilke sygdomme du fejler og hvorfor du er fritaget. Så kom endelig forbi.  [/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_column_text]Når først en gæst siger de er fritaget, så er de fritaget

Indblik fanger Umut Sakarya over telefonen for en uddybende kommentar. Ud over at han tilstår, at han er godt træt af tåbelige coronaregler, der ikke giver nogen mening, så pointerer han også, at han følger loven:

– Der er mange der tror, vi ikke kan tillade folk adgang til restauranten uden de har coronapas. Men det må jeg ikke, siger han. 

– Jeg må jo ikke udelukke nogen. Det står i lovgivningen. Det er jo diskrimination. Det giver jo også en bøde. 

Så når først en gæst siger, at vedkommende er fritaget, så stoler han på det, fortæller Umut Sakarya.

– Vi regner med de selv har styr på det. Det er ikke min opgave at skulle se om de overholder det ene, det andet eller det tredje.

– Vi laver mad og folk kommer til mig for at hygge sig. Det er ikke min opgave at se om folk lyver.

Indblik har undersøgt loven og vejledningen til loven er også meget klar. Således skriver både Sundhedsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen, at der ikke kræves dokumentation for fritagelse og at tvivlen altid kommer borgeren til gode.

[adning id="17957"]

Fik du læst?