Kulden og snevejret er over os – forening forudså, at det ville ske

Foto: Pelle Rink/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Af Simon Riedel, simon@indblik.net
Lige nu er det iskoldt og blæsende udenfor, og vejret lever slet ikke op til de højere temperaturer, som vi er blevet lovet. Men det kommer ikke bag på Ricky Petersen, medlem af foreningen Klimarealisme, for han skrev allerede i 2019, at det ville komme til at ske.
– Den globale temperatur har taget et gedigent dyk, og det er nu usædvanligt koldt i hele verden – også i Europa og USA, fortæller Ricky til Indblik.
Og den isnende kulde kommer ifølge vejrudsigterne til at fortsætte hele februar. Overordnet set, er det ikke videnskab at basere de store sandheder om klimaet på vejret, mener Ricky Petersen.
Men det har nu ikke afholdt andre fra at træffe konklusioner om global opvarmning på baggrund af varme somre. Mediet Videnskab.dk skrev f.eks. om den varme sommer 2018:
– Det knastørre sommervejr i sommeren 2018 fik mange til at tænke på klimaforandringer. En analyse fra World Weather Attribution (WWA) konkluderer da også ud fra klimamodeller og observationer, at sandsynligheden for fremtidige hedebølger i Danmark er firedoblet som følge af klimaændringer.
Eksperimentariet i Hellerup brugte også hedebølgen 2018 som eksempel på den fremtid, der lurede. De skrev:
– Ekstremt vejr er kommet for at blive. Generelt bliver vejret i fremtiden varmt og vådt. Der vil komme flere perioder med tørke og kraftfuld regn, som følge af at atmosfæren kan rumme mere vanddamp. Fordi fremtiden ser varmere ud, betyder det også at vi får færre og færre kulderekorder.
I foreningen Klimarealisme gik man mod strømmen og pegede på, at vi ville få global afkøling nu, fordi solens aktivitet er rekordlav. Ricky Petersen skrev i 2019:
– Solen er usædvanlig stille. Faktisk så stille, at flere efterhånden deler bekymringen om, at vi meget vel kan være på vej ind i en periode med global afkøling, stik imod mediernes daglige reportager om et stadigt varmere klima.
– Det er nu bredt accepteret, at solens aktivitet i de næste årtier, vil dale til et niveau som det moderne menneske ikke har været vidne til – et såkaldt Grand Solar Minimum, skriver han i et indlæg på foreningen Klimarealismes hjemmeside, hvori han gennemgår en større mængde forskning.
I den samme artikel kunne man også læse, at solens skiftende aktivitet historisk set har betydet globale temperaturfald:
– Den Italienske solfysiker Nicola Scafetta, har igennem sin forskning fundet en cyklus på ca. 60 år. Den opstår på grund af solens ‘slingrende’ bevægelser forhold til solsystemets tyngdepunkt, som skyldes at solsystemets øvrige planeter “trækker” i solen. Denne cyklus faldt sammen med et lille globalt temperaturfald mellem år 1945-1975.
Lige nu er DMI’s månedsprognose for vejret i Danmark frem til 28. februar, at det bliver rigtigt koldt – og det kan nå ned til minus 15 grader om natten.
– Koldt og vinterligt vejr med frost og stedvis sne vil sandsynligvis dominere hele februar måned, dog må vi også forvente kortere perioder med tø. Kold arktisk luft er trukket ned over Nordeuropa, og Danmark ligger på grænsen mellem kulden og den mildere luft mod syd. Kulden ser ud til at have overtaget den kommende tid, og fronter med sne vil nærme sig Danmark fra sydvest. En iskold nordøstenvind med snebyger vil også slå igennem en periode, her vil der dog langt fra være sne til alle, skriver DMI.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?