Løj Heunicke om coronapas? En tre måneder gammel Facebook-kommentar har sat sociale medier i kog

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]En tre måneder gammel Facebook-kommentar får det nu til at vælte frem med beskyldninger om, at sundhedsminister Magnus Heunicke har løjet om, hvorvidt der ville komme coronapas i Danmark.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
OPDATERING: Efter udgivelsen af denne artikel er Sundhedsministeriet kommet med svar på spekulationerne.
Læs ministeriets svar her.
Som led i den nye genåbningsaftale, der mandag blev indgået af alle Folketingets partier undtagen Nye Borgerlige, skal danskerne nu til at bruge coronapas.
Passet skal vise, om man er vaccineret mod coronavirus, har overstået infektion eller er testet negativ indenfor 72 timer.
Først hvis man opfylder et af disse kriterier, kan man tage på f.eks. restaurant eller til frisøren.
Coronapasset vil fungere som en app, man skal have på sin telefon og så fremvise. I første omgang skal den allerede eksisterende app “MinSundhed” fungere som et simpelt coronapas.
Sundhedsminister Magnus Heunicke har den seneste tid været en af coronapassets fremmeste fortalere. 
Da en bekymret borger tilbage i december adspurgte sundhedsminister Magnus Heunicke direkte, om der ville komme et coronapas, lød det dog noget anderledes.
– Er det korrekt, at der laves covidpas, og at der er planer om, at de skal bruges således, at der er begrænsninger på, hvordan man kan færdes i livet uden vaccine? Altså, at det indirekte bliver frivillig tvang? 
– F.eks. hvis man vil i skole og have en uddannelse eller blive i sit job i sundhedssektoren? Håber virkelig du vil give dig tid til at svare Magnus. God jul, lød det fra en bekymret borger i kommentarfeltet til et af sundhedsministerens Facebook-opslag fra den 12. december.
Til det svarede Magnus Heunicke i en kommentar følgende:
– Hej, det bliver ikke sådan, at man skal have vaccine-bevis af den ene eller anden slags for at deltage og færdes i det offentlige rum, offentlig uddannelse, skole, offentlige job m.m., som du skriver om. Hav en god aften.[/vc_column_text][vc_single_image image=”16912″ img_size=”full”][vc_column_text]Denne melding står noget i kontrast til det coronapas, som sundhedsministeren nu selv har været med til at indføre. 
Selvom dette pas ikke kun omfatter vacciner, bliver vaccine, negativ test eller immunitet alligevel et krav for at deltage og færdes i samfundslivet.
Det har fået mange brugere på Facebook til at spekulere i, om sundhedsministeren dermed løj i sin kommentar fra december sidste år.
– Ja, det siger I nu. For at gøre befolkningen trygge. Men med tiden ændrer I det. Tager et billede af din kommentar og så smider jeg det op, når det så er ændret til det stik modsatte, lød det fra en Facebook-bruger allerede den 14. december.
Siden har flere brugere beskyldt sundhedsminister Magnus Heunicke for at lyve.
Derfor bliver screenshots af den gamle Facebook-kommentar nu delt og diskuteret massivt på bl.a. Facebook.
– Ja, nu kom passet så, på trods af tidligere udtalelse om, at det ikke ville blive en realitet, skriver en bruger f.eks. og bakkes op af en anden, som blot skriver “Løgn, løgn, løgn” i et svar til Heunicke.
– Hva’ så, Magnus. Synes du ikke at dit alias, “Magnus Løgnicke”, er på sin plads nu? For det er sgu da en stor fed løgn du kom med der, skriver en anden.
Dog understreger brugeren, der oprindeligt skrev spørgsmålet til sundhedsministeren, at der endnu ikke er indført krav om vaccination mod coronavirus for f.eks. at kunne komme i skole. 
Hun er til gengæld bekymret for, at dette også vil komme engang i fremtiden.
– Men altså, der er jo heller ikke noget krav ENDNU om vaccine for at kunne komme i skole, job, færdes offentligt, dvs. til koncert blandt andet. Men alt er kørt efter bogen indtil videre. Så mon ikke det kommer?, spørger hun.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?