Merete Riisager: Regeringen har glemt børn og unge under nedlukningen

Foto: Liberal Alliance
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tidligere LA-folketingsmedlem og undervisningsminister Merete Riisager opfordrer regeringen til at invitere børne- og ungeeksperter med i overvejelserne om genåbningen af det danske samfund.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
– For voksne mennesker er det ene år ikke så forskelligt fra det næste … Sådan er det ikke, når man er barn eller ung. Man tager kun på efterskole den ene gang. Man går kun i syvende sammen med hende den søde den ene gang. Man træner for at kvalificere sig til danske mesterskaber – måske kun den ene gang – hvis man oplever at målet glipper og kræfterne svinder.
Sådan skriver Merete Riisager, tidligere undervisningsminister og folketingsmedlem for Liberal Alliance, i et Facebook-opslag
Hun mener, at der har været for lidt fokus på børn og unge under nedlukningen, og at vi bør have blik for “den sorg, ensomhed og frustration, der vokser hos mange børn og unge”.
– Jeg må indrømme, jeg synes der har været for lidt fokus på børn og unge under denne krise, og de har lidt for ofte fået at vide, de bare skulle stikke piben ind, skriver hun.
– Jeg er helt med på, at vi skal passe på ældre og udsatte. Jeg ønsker ikke, mine forældre skal rammes af Covid 19. Men hver gang nedlukningen for børn og unge forlænges, må man gøre regnskabet op. Hvilke omkostninger har det for fællesskaberne, for venskaberne, for skolegangen, for sundheden og for de gyldne øjeblikke?, spørger den tidligere undervisningsminister.
Merete Riisager har tiltro til, at skoler og fritids- og ungdomsklubber kan indrette sig på forsvarlige måder, så smitten med coronavirus ikke blusser op her, når børn og unge igen kan lukkes ud i samfundet.
Hun tilbyder selv sin hjælp til regeringen og opfordrer dem til også at invitere andre, der arbejder med børn og unge.
– Jeg håber, regeringen vil tage os med på råd, der arbejder med børn og unge, så vi kan lukke dem ud, så snart muligheden opstår, på en måde, hvor vi bruger al den viden, vi har for at sikre trygge rammer.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?