Mette F. og hendes partisoldater raser over kritik: Skulle vi nu ikke lige få samfundssindet tilbage i debatten?

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Mens afsløringerne af regeringens løgn og manipulation i forbindelse med nedlukningen af landet møder hård kritik, kan den socialdemokratiske regering slet ikke se problemet.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
En uvildig ekspertgruppe konkluderede i fredagens coronarapport, at Mette Frederiksen løj, da hun påstod, at hun lukkede Danmark ned på “myndighedernes anbefaling”. Der var ifølge rapporten ikke én eneste myndighed i Danmark, der anbefalede nedlukningen.
Rapporten indeholdt desuden en række andre voldsomme kritikpunkter, herunder at regering har tvunget Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm til at deltage i pressemøder som led i et politisk spil, hvor han skulle legitimere den socialdemokratiske coronahåndtering.
Siden rapporten udkom, er regeringen blevet mødt med voldsom kritik fra bl.a. oppositionspolitikere og mediefolk.
Men Mette Frederiksen selv kan tilsyneladende slet ikke se problemet. Det samme gælder hendes partisoldater i regeringen. De går alle til modangreb i en række forargede Facebook-opslag, men vil i øvrigt ikke stille op til kritiske interviews.
Mette Frederiksen: Det var ikke det, der var ment med den omtalte sætning
– Jeg har meget svært ved at se, at man kan sidde tilbage med det indtryk, at regeringens beslutninger har baseret sig 1 til 1 på anbefalinger fra sundhedsmyndighederne – eller andre myndigheder for den sags skyld. Det var heller ikke på nogen måde dét, der var ment med den omtalte sætning, skriver Mette Frederiksen selv med reference til hendes løgn om, at det var “myndighedernes anbefaling” at lukke Danmark ned.
Partisoldater: Hvad sker der for de borgerlige politikere?
Statsministeren er langt den mest diplomatiske i den socialdemokratiske regering. Social- og ældreminister Astrid Krag er anderledes konfrontatorisk. Krag er på sociale medier kendt for virkelig at gå i brechen for sin statsminister.
– Hvad sker der lige for de borgerlige politikere?!, indleder hun et harmdirrende Facebook-opslag.
Hun skriver, at der er “blevet begået fejl” i håndteringen af coronavirus, og at rapporten også pointerer dette. 
– Og hvad sker der så? Ja, siden rapporten kom i går har de borgerlige politikere brugt den som anledning til at hamre løs på statsministeren og regeringen. Hun bliver kaldt løgner. Ministre skal have næser. De konservative ligefrem kræver statsministerens afgang. Det er politik, når det er værst, fortsætter hun sit opslag.
Også udenrigsminister Jeppe Kofod – der for nyligt var i en shitstorm pga. en sexsag af ældre dato, hvor han havde været sammen med en 15-årig partipraktikant – er på banen for at forsvare sin statsminister.
– Jeg kan se, at blå blok og særligt Venstre har fået fredagen til at gå med at påstå, at statsministeren skulle have løjet. Det gør de på baggrund af en ny rapport, der gennemgår regeringens håndtering af COVID-19 i foråret 2020. Det er en voldsom anklage. Grov ligefrem, skriver han i et Facebook-opslag.
Kofod mener, at den borgerlige oppositions kritik er “misvisende”. 
– Det vil altid være oppositionens opgave, at kritisere regeringen. Også nu hvor vi stadig står midt i en global sundhedskrise. Men jeg synes simpelthen det kammer over, når man i sin iver for at angribe en politisk modstander tyer til den slags mudderkastning og tilmed lægger ord i munden på uafhængige forskere og eksperter. Den slags politik bør vi holde os for gode til, synes jeg.
– Så helt ærligt, sku’ vi nu ik’ liiige få ordentligheden og også gerne samfundssindet tilbage i debatten?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?