Minister: Coronapas er snart klar

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Det omdiskuterede coronapas er snart klar, lyder det fra finansminister Nicolai Wammen.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Et digitalt coronapas vil være klar inden sommer, lyder det fra finansminister Nicolai Wammen i et interview til TV2 News.
Passet skal give danskerne mulighed for at dokumentere, om de er vaccinerede mod coronavirus eller har fået taget en negativ coronatest for nyligt via en app på telefonen.
Passet, der udvikles af regeringen i samarbejde med Dansk Erhverv og Dansk Industri, skal bruges til at give adgang til bl.a. kulturinstitutioner, restaurationsliv og rejser.
Kan man fremvise en nylig negativ coronatest eller er man vaccineret, kan man komme ind på f.eks. restauranter, når de genåbner. 
Kan man ikke fremvise gyldigt coronapas, kan man ikke komme ind.
Helt konkret vil man skulle fremvise en såkaldt QR-kode på sin telefon i døren eller billetkontrollen, hvor coronapasset skal anvendes.
Selve appen forventes at være færdig i maj i år. 
Indtil da vil det være muligt at bruge en mere simpel løsning via den allerede eksisterende platform sundhed.dk.
Coronapasset har mødt kritik fra bl.a. Nye Borgerlige og Enhedslisten for at opdele danskerne i et a- og b-hold med forskellige rettigheder. Samtidig har der fra erhvervslivet lydt kritik af, at passet først er klar til maj.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?