Morten Messerschmidt tiltalt for dokumentfalsk

Morten Messerschmidt tiltales for dokumentfalsk
Emil Helms/Ritzau Scanpix

Folketingsmedlem og tidligere EU-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF) tiltales for dokumentfalsk i forbindelse med Meld- og Feldsagen.

Det skriver Ekstra Bladet på baggrund af et udkast til anklageskriftet i sagen.

Politikeren tiltales for at have fabrikeret falske eller urigtige oplysninger for at opnå uberettiget EU-støtte til en Meld-konference.

Ifølge Bagmandspolitiet (SØIK) fandt konferencen aldrig sted – det gjorde til gengæld en sommerkonference for Dansk Folkeparti i Skagen.

Messerschmidt skal – sammen med en medarbejder – i den forbindelse have gjort brug af en falsk “service provider-kontrakt”.

Ifølge udkastet til anklageskriftet har politikeren fået Dansk Folkepartis administrationschef til at skrive under på en hotelkontrakt, som om hun var ledende medarbejder på et hotel i Skagen.

De falske dokumenter er desuden – ifølge anklagen – brugt som dokumentation over for EU, således at pengene ikke skulle betales tilbage.

Det var tilbage i august 2016, at Messerschmidt blev meldt til politiet for muligt svig med offentlige midler i Meld og Feld. Meld og Feld er henholdsvis en alliance af partier i EU og en EU-fond.

Siden har sagen været undersøgt af EU’s kontor til bekæmpelse af svig – også kendt som Olaf – og af Bagmandspolitiet.

Adskillige gange har politiet udskudt en afgørelse.

I sidste uge kom det så frem, at Messerschmidt tiltales for misbrug af 98.835 kroner i forbindelse med sommerkonferencen i Skagen i 2015.

Sagens kerne er, at Dansk Folkeparti har fået EU-støtte til sommergruppemødet, selv om EU angiveligt fyldte meget lidt på mødet.

Efter tiltalen om misbrug af EU-støtte er blevet offentliggjort, har Morten Messerschmidt afvist anklagerne.

– Jeg har haft lejlighed til kort at vende sagen, også med min advokat. Og vi arbejder ud fra, at der skal ske frifindelse.

– Vi mener ikke, at vi har brudt reglerne, sagde Morten Messerschmidt i sidste uge til Ritzau.

Først mandag er det blevet kendt i offentligheden, at politikeren også tiltales for dokumentfalsk, og at en ledende medarbejder i Dansk Folkeparti har bidraget ved at sætte en falsk underskrift.

Ekstra Bladet skriver, at Dansk Folkepartis administrationschef ifølge partiets eget medie, ditoverblik.dk, ikke er tiltalt i sagen.

/ritzau/

[adning id="17957"]

Fik du læst?