Ikke overraskende er det de mest klima-angste, der benytter den antidemokratiske retorik. Man tænker nemlig ikke rationelt, når man er panisk, skriver Alexander Hastrup i dette debatindlæg.
Af Alexander Hastrup, prof. bach., Innovation & Entrepreneurship
”Vi skal leve anderledes. Og vi skal åbenbart tvinges til det”.
Sådan stod der i Ekstra Bladets leder ”Jorden går ikke under” den 11. august 2021.
Jeg bliver straks mindet om Benjamin Franklins hårde men vise ord: “Dem der vil opgive essentielle friheder, for at købe sig en smule midlertidig sikkerhed, fortjener hverken frihed eller sikkerhed”.
Vi kommer ingen vegne med Ekstra Bladets autoritære retorik. Med mindre vi ønsker at ende i et samfund, hvor et toiletbesøg indebærer brugen af tre muslingeskaller (held og lykke).
Ikke overraskende er det de mest klima-angste, der benytter den antidemokratiske retorik. Man tænker nemlig ikke rationelt, når man er panisk.
Hvad med en god nyhed til at berolige nerverne?
Britiske borgeres årlige CO2-udledning har siden 2017 ligget under niveauet for før 1860’ernes industrialisering (se kilder her og her)
Man skulle tro, at klimaaktivister og medierne ville være i hopla af bare glæde. Men nej.
Godt nyt er der ikke penge i. Husk det.
Er der så alligevel en hage ved denne fantastiske nyhed? Ja. Storbritanniens befolkning er vokset fra 28,9 millioner i 1860 til 67,1 millioner i 2020. Altså mere end en fordobling.
I sig selv ikke en dårlig nyhed. Men det fører til en samlet CO2-udledning, der stadig er højere end før industrialiseringen.
Den gode nyhed? Storbritanniens befolkningstilvækst falder, og er nu nede på blot 0,5%.
Måske vi skulle lade være med at gå i panik, og i stedet lade verdens faldende fertilitet, kombineret med altid nye teknologiske landvindinger, løse klimaproblemerne?
Det lader jo til at virke for briterne. Måske den positive udvikling kan smitte af på os andre.
Hvis altså vor etablerede medier vil tillade de gode nyheder at nå os…
Dette indlæg til Indblik.dk er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.