Nedlukning var ved at kvæle Hektors virksomhed – men nu er alt vendt til det bedre

Privatfoto

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Af Simon Riedel, simon@indblik.net
Indblik starter en serie, hvor vi sætter fokus på virksomheders strategier for overlevelse i den svære tid, hvor det ser ud til at myndighederne gør sig store anstrengelser for det modsatte.
Første artikel i rækken er om Speedservice og vi vil følge op med andre virksomheder. Send en mail til redaktion@indblik.net og fortæl på fire linjer, hvad du gør eller vil gøre i din virksomhed. Så vil vi følge op med opsamlende artikler.
Speedservice fra Assens, der vasker og polerer biler samt damprenser sofaer og møbler, var lige ved at dreje nøglen om for kort tid siden. Nedlukningen af Danmark havde ramt det lille, ganske nystartede firma hårdt.
Men et opslag på Facebook, der blev delt mange gange, ændrede sagen.
– Jeg er så desperat nu og ser desværre ingen anden udvej. Jeg bliver nødt til at række ud efter jeres hjælp. Det er med stor sorg, at jeg må fortælle, at coronakrisen tager meget hårdt på min lille virksomhed. Vaskehallen står tom stort set hver dag, der tikker kun få bookinger ind, og jeg har svært ved at betale mine regninger. Snart er kassen helt tom og jeg ser ind i at måtte lukke endnu en virksomhed, skrev Hektor fra Speedservice i Facebook-opslaget, der blev ledsaget af et billede med hans kone og børn.
Hektor kommer fra Syrien og flygtede derfra, fordi han nægtede at bidrage økonomisk til krigen:
– I Syrien levede vi et dejligt og lykkeligt liv med stor succes både privat og professionelt. Men med krigen bankede ondskaben også på hos min lille familie. Nogen havde fået øje på min succes og krævede at jeg bidrog økonomisk til krigen. Det nægtede jeg. Så blev jeg truet på livet og alt blev taget fra os, vores hjem blev hærget og eneste chance vi havde for at overleve var, at jeg måtte flygte og efterlade min familie i et smadret Aleppo. Det værste jeg nogensinde har måtte gøre, fortæller han.
Hektor flygtede til Libanon og videre til Tyrkiet hvor menneskesmuglere midt om natten sendte ham over det Ægæiske hav til Grækenland og derfra via Schweiz til Danmark.
I Danmark startede han Speedservice, der laver bilpleje og dampvask af kabine og motorrum.
– Nu er vi samlet og det er det vigtigste. Vi elsker vores liv i Danmark og er meget taknemmelige for, at vi har fået en ny chance – og for at leve i fred. Vi er en stolt familie og vil gerne kunne klare os selv. Derfor håber jeg inderligt, at du vil hjælpe mig – så jeg kan beholde min virksomhed, skrev han videre i sit Facebook-opslag.
Opråbet på Facebook, hvor det blev tilbudt at biler både blev hentet og bragt, satte hurtigt skub i tingene og kort efter kom meldingen:
– Jeg er overvældet – nu tør jeg håbe på, at jeg kan beholde min virksomhed – at jeg kan blive ude af offentlig forsørgelse. Tusinde tak for jeres mange delinger, likes og kommentarer – og ikke mindst alle jeres flotte bookinger. Jeg er booket ret godt op de næste uger. Nu håber jeg bare at det fortsætter sådan i lang tid endnu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?