Nu kan denne gruppe danskere få et fysisk vaccinepas med posten

Vaccinerede kan få et printet vaccinepas med posten
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Fra den 9. april vil færdigvaccinerede borgere, der er fritaget for digital post, få deres vaccinedokumentation tilsendt fysisk. De undgår altså e-Boks.
Det skriver Sundhedsministeriet på Twitter.
– Snart vil færdigvaccinerede danskere, der er fritaget for digital post, få tilsendt deres vaccinationsdokumentation direkte med posten, skriver ministeriet.
Der etableres desuden en telefonlinje, hvor borgere kan få mulighed for at bestille et printet vaccinationspas, når de er færdigvaccinerede.
Ministeriet arbejder på at finde en løsning, der gør, at borgere kan bestille fysisk dokumentation for, at de har fået en negativ PCR-test.
– Alle borgere skal samtidig have en let og ubureaukratisk adgang til at dokumentere deres negative test, skriver det.
Mange private udbydere af lyntest udbyder allerede fysisk dokumentation for, at man er blevet testet for coronavirus.
– Men fremover skal det være et krav, skriver Sundhedsministeriet.
Efter påsken – mere præcist 6. april – indledes næste del af den langsigtede genåbning af landet. Her får blandt andet frisører lov til at genåbne.
Coronapasset bliver et led i denne genåbning. I første omgang er der en række steder, der kun må åbne for folk, der kan fremvise dokumentation på, at de enten er vaccinerede eller er blevet testet negativ maksimalt 72 timer forinden.
Den 21. april åbnes – med coronapas – udendørsservering på restauranter og caféer med videre, museer, kunsthaller samt biblioteker.
I maj bliver der blandt andet åbnet op for teatre og biografer og indendørs servering på restauranter. Også her bliver det et krav, at man kan fremvise et coronapas for at få adgang.
Mandag viste tal fra Statens Serum Institut, at 691.650 personer havde fået mindst et stik med en vaccine mod covid-19. Det svarer til 11,8 procent af befolkningen.
I alt har 367.547 personer – svarende til 6,3 procent – modtaget begge stik med vaccinen og er derfor færdigvaccinerede.
/ritzau/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?