“Det forekommer jo helt skørt”, lyder det fra rektor.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Efter flere måneders nedlukning var eleverne på Gefion Gymnasium i Indre København lige kommet tilbage i skole.
Men nu bliver alle 1250 elever og 130 ansatte tvunget til at vende slukørede hjem igen.
Gymnasiet bliver nemlig ramt af den model for automatisk nedlukning, som for nyligt blev iværksat af den socialdemokratiske regering.
Det skriver Politiken.
Nedlukningen finder sted, fordi der i St. Pauls sogn, hvor gymnasiet ligger, er blevet fundet 22 coronasmittede. I alt bor der 4754 personer i sognet, og dermed er der ifølge regeringens model for mange smittede, hvilket resulterer i en lokal nedlukning.
En nedlukning, som også rammer Gefion Gymnasium, selvom der ikke er blevet fundet én eneste smittet på gymnasiet siden genåbningen den 6. april.
“Det er en spand koldt vand i hovedet på eleverne”
– Det er en spand koldt vand i hovedet på eleverne, der lige er kommet tilbage på gymnasiet og snart skal gøre sig klar til eksamen. De er selvfølgelig helt vildt skuffede, siger rektor på Gefion Gymnasium Birgitte Vedersø, der også er formand for Danske Gymnasier, til Politiken.
Rektoren beretter overfor samme avis om, at der har været god stemning blandt elever og ansatte på gymnasiet, indtil beskeden om nedlukningen ramte.
Torsdag sendte Birgitte Vedersø således en mail ud til elever og ansatte, hvor hun bl.a. skrev:
– Det forekommer jo helt skørt, men sådan er modellen desværre. Det er så vanvittigt surt og ærgerligt, det her, og jeg ville virkelig ønske, at vi kunne gøre noget ved det, men det kan vi desværre ikke.
– Vi må på den igen, Gefion – jeg glæder mig bare over, hvor dejligt det har været at møde mange af jer på gangene igen de sidste par uger. Det bliver snart godt igen.
Birgitte Vedersø oplyser endvidere, at langt de fleste af skolens elever slet ikke bor i sognet, men kommer andre steder fra.
Blot 2,6 procent – 32 ud af 1.250 elever – har adresse i sognet med det høje smittetryk.
Hun vil nu gøre politikerne opmærksomme på, at modellen for automatisk nedlukning rammer skævt, siger hun.