Nye Borgerlige-profil: ”Det stopper aldrig, før vi som befolkning siger fra”

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Det er fuldstændig vanvittigt at regeringen nu vil tvinge vores børn til at blive testet, lyder det fra Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen.
Af Simon Riedel, simon@indblik.net
Den socialdemokratiske regering stiller nu krav om, at danske børn skal tvangstestes for coronavirus, før de kan komme i skole.
– Forudsætningen for genåbningen er, at der bliver testet systematisk. Vi lægger op til, at man laver en kraftig anbefaling for grundskoleelever over 12 år til, at de lader sig teste to gange om ugen.
– Og at det på ungdomsuddannelserne bliver et krav, at man lader sig teste for at kunne være fysisk til stede i skolen.
Sådan lød det onsdag fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil ved et doorstepmøde om den nye genåbningsplan.
Den idé er Lars Boje Mathiesen, folketingsmedlem og sundhedsordfører for Nye Borgerlige, stærkt imod.
”Det er et massivt overgreb”
I et populært Facebook-opslag går han til angreb på regeringens nye teststrategi, der også vil gå udover skolebørnene.
– Det er et massivt overgreb, som på ingen måde kan retfærdiggøres. Lad dem nu komme tilbage i skole uden at skulle bære dette ansvar. Man lægger ganske enkelt et ansvar over på børn, som børn ikke burde løfte.
-Det bliver et direkte krav for vores børn på ungdomsuddannelser, og som undervisningsministeren siger, en kraftig opfordring i folkeskolen. Ganske grotesk, skriver Lars Boje Mathiesen og fortsætter:
– Så velkommen til det socialistiske tvangs-, massetestnings- og overvågningssamfund, det stopper aldrig, før vi som befolkning siger fra.
– Jeg kommer aldrig til at købe en på denne nye socialistiske samfundskontrakt, men vil kæmpe endnu hårdere for borgernes grundlæggende rettigheder og frihed.
Stor folkelig modstand mod at lade børn blive testet
Opslaget har fået mange hundrede kommentarer, hvoraf de fleste erklærer sig enige med Lars Boje Mathiesen.
De skrev f.eks:
– Tak Lars for at være menneskelig. Tak fordi du stemte imod epidemiloven❤️??
– At teste (raske) Børn er et overgreb. Den er ikke længere. Tak fordi du også er imod dette vanvid.
– Godt jeg ikke har barn i skolealderen mere. For INGEN skal tvinge mig til at TVINGE mit barn til at blive stukket. Da jeg var barn, KUNNE vi vælge at få diverse vaccinationer igennem skolen. V Æ L G E !!!!
Men der var også kritikere blandt kommentarerne, f.eks:
–  Jeg syntes det er helt vanvittigt som du skruer tingene op, til fare for uro blandt befolkningen, hvad med at være mere samarbejdsvillig, eller tie stille. ?
Lars Boje får desuden opbakning fra en ny gruppe på Facebook ved navn ”Bekymrede lærere og pædagoger”. Gruppen har i løbet af få dage har fået 1600 medlemmer og har til formål at samle lærere og pædagoger, som er bekymrede over de mange coronatiltag, som påføres danske børn og unge.
Gruppens initiativtagere skriver, at de er særligt bekymrede for netop de mange test, der nu kræves af børn helt ned i folkeskolen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?