Nye Borgerlige-profil undrer sig: Hvorfor fortæller regeringen ikke befolkningen dette?

Foto: Nye Borgerlige

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nye Borgerliges folketingsmedlem og sundhedsordfører Lars Boje Mathiesen lægger nu selv afgørende oplysninger om den britiske coronavariant frem.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Kontakttallet for coronasmitten er nu faldet til det rekordlave 0,6. Det betyder, at ti smittede personer i gennemsnit vil nå at smitte seks andre. Med andre ord vil epidemien være aftagende.
Alligevel vil den socialdemokratiske regering ikke åbne det danske samfund op igen eller lempe på de mange coronarestriktioner, der fortsat gælder. Det undrer Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen sig over.
Man har sagt at kontakttallet skal være 0,7 for at man kan kontrollere den (den britiske coronavariant, red.). Det er den så nu, skriver han i et Facebook-opslag og fortsætter:
– Men her kommer det.. Man vurderer nu ikke længere at mutationen er op til 70% mere smitsom, men derimod kun 30 til 40%. Det har jo afgørende betydning, selvom det kun er prognoser. Og jeg undrer mig over at regeringen ikke melder dette ud til befolkningen.
Lars Boje Mathiesen skriver endvidere, at man i de nye vurdering af den britiske coronavariant fastslår, at den ikke rammer børn i alderen 0 til 10 år mere end den oprindelige variant af coronavirussen. 
Derfor er der ikke længere grund til at holde skoler og børnehaver lukket, mener han. Det samme gælder for liberale erhverv som f.eks. frisører, hvor en ekspertgruppe nedsat af regeringen for nyligt har vurderet, at der er en lav smitterisiko.
– Regeringen siger at den lytter til sundhedsmyndighederne, og derfor er spørgmålet jo så nu… hvorfor forholder de sig ikke til, at der er kommet en ny vurdering af, hvor smitsom den nye mutation er, og den viden man har ang. skolebørn, afrunder Lars Boje Mathiesen sit opslag.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?