Over 30.000 siger ja: Mette Frederiksen skal for en rigsret

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Et borgerforslag om at stille Mette Frederiksen for en rigsret stormer frem og har nu krydset 30.000 underskrifter.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
31.671 danskere. Så mange har i skrivende stund valgt at støtte op om et populært borgerforslag, der har som mål at få stillet Mette Frederiksen for en rigsret.
Forslaget, der blev stillet den 8. januar, har de seneste dage og uger cirkuleret rundt på sociale medier, og møder tiltagende stor opbakning.
Således rundede borgerforslaget de 20.000 støtter tidligere på ugen, men har nu allerede få dage efter krydset 30.000 støtter.
– Mette Frederiksen skal redegøre for den manglende hjemmel til aflive sunde og raske mink inkl. avlsdyr, skriver forslagsstillerne i borgerforslaget med reference til den meget omtalte minkskandale fra sidste år, hvor Mette Frederiksen udstedte en ulovlig ordre om at aflive alle danske mink.
Bente Dahl Pedersen fra Skive er initiativtager til forslaget sammen med tre medstillere.
Dermed er der ikke så langt igen til de 50.000 underskrifter, der skal til, før borgerforslaget bliver fremsat i Folketinget og evt. vedtaget.
Borgerforslaget har indtil den 7. juli i år til at samle de resterende små 20.000 underskrifter.
Det er en politisk beslutning, om der skal rejses en rigsretssag mod Mette Frederiksen, og skulle borgerforslaget blive taget op i Folketinget, vil det derfor kræve et flertal. Et sådant flertal er der ikke i øjeblikket.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”15px”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=YOzRSPZgess” title=”Bør Mette Frederiksen stilles for en rigsret? | Indblik Live m/ Frederik Waage”][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?