Radikale Venstre brokker sig over 30-minutters-reglen – men stemmer imod afskaffelse

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Radikale Venstre gik selv til erhvervsministeren for at få fjernet 30-minutters-reglen, men alligevel stemmer de imod et forslag om afskaffelse af selvsamme regel.

Af Philip Friis, philip@indblik.net

Søndag den 18. april kunne Berlingske berette, at Radikale Venstre var gået til erhvervsministeren for at få ændret den, ifølge partiets egen erhvervsordfører Katrine Robsøe, ”meningsløse” regel om, at gæster skal bestille bord på restauranter og caféer 30 minutter inden ankomst.

Men da Venstre i fredags under et møde i Folketingets epidemiudvalg foreslog at afskaffe den selvsamme 30-minutters-regel for restauranter og værtshuse, stemte Radikale Venstre sammen med et bredt rødt flertal, bestående af Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten, imod.

Det kunne Venstres sundhedsordfører Martin Geertsen fortælle på Twitter.

Partierne, der støttede Venstres forslag af at afskaffe reglen, var Dansk Folkeparti, Konservative og Nye Borgerlige.

Radikale Venstres kovending blev mødt med kritik fra bl.a. Nye Borgerliges sundhedsordfører Lars Boje Mathiesen.

Han skrev efter mødet på Twitter:

Lars Boje Mathiesen mener, at det udelukkende var Nye Borgerliges tilstedeværelse i Folketingets epidemiudvalg, der gjorde, at Radikale Venstre stemte imod afskaffelsen af 30-minutters-reglen, og afslutter med at spørge:

– Kan det blive mere elitært og snobbet?

Som svar på dette udtalte Radikale Venstres sundhedsordfører og formand for epidemiudvalget, Stinus Lindgreen, til TV2, at det er en misforstået brug af epidemiudvalget, og Det Radikale Venstre kalder Venstres beslutningsforslag for respektløst og en ”happening”.

Men den forklaring køber Lars Boje Mathiesen ikke.

Han svarede derfor den radikale sundhedsordfører igen på Twitter:

Den omdiskuterede 30-minutters-regel, der gør, at man skal bestille bord mindst 30 minutter, inden man kommer på restaurant eller værtshus, har fået kritik af både restaurationer og brancheorganisationen Horesta.[/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

 

Fik du læst?

Subscribe

* indicates required

.

Vi opbevare din data sikkert, og du kan til hver en tid melde nyhedsbrevet fra igen

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.