“Hele historien om nedlæggelsen af det oprindelige 24syv og etableringen af Radio LOUD, som nu har taget forgængerens navn til sig, er en mediepolitisk skandale uden lige”, lyder det fra Radikale Venstres kultur- og medieordfører Zenia Stampe.
Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk
Når sendetilladelsen for det nye 24Syv – der indtil for nyligt hed Radio LOUD – udløber, skal den ikke forlænges.
Sådan lyder det fra Radikale Venstres kultur- og medieordfører Zenia Stampe. Hun lægger op til, at man allerede i det kommende medieforlig beslutter ikke at forlænge DAB-udbuddet, når sendetilladelsen for LOUD/24syv udløber i 2024.
– Hele historien om nedlæggelsen af det oprindelige 24syv og etableringen af Radio LOUD, som nu har taget forgængerens navn til sig, er en mediepolitisk skandale uden lige, siger hun og fortsætter:
– Processen har været grim og resultatet er konkurrenceforvridende. Vi kan desværre ikke gøre noget ved det, før sendetilladelsen udløber i 2024, men vi kan og bør allerede nu beslutte, at vi til den tid så også trækker stikket på projekte.
De 70 millioner skattekroner, som 24Syv modtager hvert år, skal ifølge Zenia Stampe i stedet bruges på lyd- og podcasttjenester for børn i alderen 6 til 12 år og teenagere i aldereden 13 til 18 år.
– Der er et kæmpe hul i danske medielandskab, når det kommer til lydtilbud til børn og teenagere. Vi er godt med på billedsiden – men vi halter ganske enkelt efter på lydsiden, lyder det fra den radikale kultur- og medieordfører.
Forslaget om således at trække stikket på 24Syv, der fra starten har kæmpet med næsten ikke-eksisterende lyttertal og har været genstand for megen kritik, er en del af et samlet radikalt medieudspil.
Udspillet kommer samme dag som den socialdemokratiske regering præsenterer sit medieudspil, der bl.a. lægger op til at streamingtjenester som Netflix skal betale 5 procent af deres overskud i en ny form for skat kaldet “kulturbidrag”, og at bloggere og influencere skal forsøges underkastet “et redaktørlignende ansvar”.
Det kommende medieforlig skal afløse den aftale, som den tidligere VLAK-regering og Dansk Folkeparti indgik i 2018. Den blev annulleret af den nuværende regering. Det nye medieforlig skal forhandles på plads i den kommende blandt et flertal af Folketingets partier.