Regeringens flertal er væk: “Så må vi se, hvordan de vil reagere på det”

SF vil bringe regeringen i mindretal om udrejsecenter
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

SF er åben for at stemme for blå bloks forslag om at stoppe det kommende udrejsecenter på Langeland.

Det siger SF’s udlændingeordfører Carl Valentin.

Dermed gør regeringens støtteparti klar til om nødvendigt at bringe i regering i mindretal for at få stoppet udrejsecentret på Langeland. Her har SF’s borgmester Tonni Hansen afvist at støtte placeringen.

– Nu bliver regeringen bragt i mindretal. Så må vi se, hvordan de vil reagere på det, siger Carl Valentin.

Han kalder det “meget arrogant”, hvis regeringen ikke vil lytte til flertallet og indkalde til forhandlinger om en alternativ placering. SF er dog ikke parat til at udløse et valg på sagen, fastslår Carl Valentin.

– Vi synes, det er en rigtig dårlig idé at placere et udrejsecenter for personer på tålt ophold på Langeland. Det er som udgangspunkt noget regeringen bestemmer, men hvis vi skal stemme om en placering på Langeland, så stemmer vi selvfølgelig nej, siger Carl Valentin.

Regeringen har allerede købt det tidligere asylcenter Holmegaard på Langeland til formålet. Det vækker fortørnelse både hos SF på Langeland og hos støttepartiets repræsentanter på Christiansborg, at regeringen ikke har valgt at inddrage dem i beslutningen.

– Vi er ikke blevet inddraget eller præsenteret for nogle seriøse alternativer. Derfor kan vi kun forholde os til, om vi synes, at det er en god idé at bryde det nuværende center op og flytte det til Langeland. Det synes vi, ikke det er, siger Carl Valentin.

SF vil derfor ikke på nuværende tidspunkt pege på alternative placeringer. Regeringens støtteparti afviser dog fortsat de blå partiers forslag om Lindholm.

– Jeg synes stadig, at Lindholm-ideen er tåbelig, og den er dobbelt så dyr, som det regeringen har præsenteret. Så det er heller ikke noget, vi er tilhængere af. Men vi er klar til at se på alternative muligheder og have en drøftelse med regeringen om det, siger Carl Valentin.

/ritzau/

[adning id="17957"]

Fik du læst?