Revisorer udnytter små virksomheders krise

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]SMVdanmark undrer sig over, at revisorerne tager lige præcis det beløb for assistance til hjælpepakker, som ansøgere kan få refunderet af staten. Vi skal passe på svindlere, siger revisorernes forening.
Af Carsten Steno, carsten@indblik.net 
En del af de små og mellemstore virksomheder føler, at deres revisorer udnytter coronakrisen til at score ekstra penge på revisorbistand til ansøgninger om hjælpepakker. 
En undersøgelse blandt medlemmerne foretaget af SMVdanmark i sommeren 2020 viser, at godt en tiendedel af medlemmerne mærker, at revisorerne har øget deres honorarer for ydelser inden for de sidste år.
Samtidig hørte SMVdanmark fra medlemmerne, at revisorbistand til udfyldelse af ansøgninger om de ret komplicerede hjælpepakker, ofte lige præcis løber op i de 16.000 kroner, som ansøgere til hjælpepakker kan få refunderet af staten, hvis deres hjælpepakker går igennem. 
Det er et krav fra staten, at hjælpepakker skal ledsages af en revisorerklæring. 
– Det er bemærkelsesværdigt, at mange revisorer lige præcis beregner sig et honorar, der svarer til den refusionstakst, som staten giver. Måske kunne revisorerne i denne alvorlige stund godt vise en smule mere samfundssind, siger politisk chefkonsulent i SMVdanmark, Alexander Nepper. 
Han peger desuden på, at ganske mange mindre firmaer ikke har en revisor. De kommer bagerst i køen, når de har brug for revisorhjælp og synes ofte, at 16.000 kroner i honorar er en stor risiko at løbe, hvis de ikke får deres ansøgning igennem og dermed ikke får deres revisorregning refunderet.
– Der er mange, der afholder sig fra at søge hjælpepakker alene fordi revisor-regningen skræmmer dem, tilføjer Alexander Nepper. 
SMVdanmark har rejst problemstillingen overfor regeringen og i de sammenhænge, hvor organisationen ellers bevæger sig. 
I Foreningen FSR – Danske Revisorer afviser administrerende direktør Charlotte Jepsen, at revisorerne udnytter situationen. Hun peger samtidig på, at hjælpepakkerne risikerer at blive udnyttet af svindlere.
– Det er politikerne, der har besluttet, at der skal være en vis kontrol med, at de mange milliarder kroner, som staten sender ud til dansk erhvervsliv, kommer ud til de rette og ikke til svindlerne. Det er desværre nødvendigt. Vi ved, at der er en gruppe hårdkogte svindlere, der udnytter krisen til egen vinding, siger hun.
Charlotte Jepsen tilføjer, at revisorerne skam udviser “samfundssind”.
– Det vi typisk hører fra vores medlemmer er, at de er meget optagede af at hjælpe deres kunder igennem krisen, så de også er kunder efter krisen. 
– Jeg taler jævnligt med revisorer, der fortæller, at de yder mere hjælp til deres kunder end de egentlig får betaling for. Det synes jeg i høj grad er at udvise samfundssind. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?