SF forsvarer diskrimination af privatansatte: “Det er i vores alles interesse”

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Socialistisk Folkeparti forsvarer nu det, der er blevet kaldt for partiets “mest vanvittige forslag”.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Op til partiets sommergruppemøde onsdag lancerede Socialistisk Folkepartis formand Pia Olsen Dyhr en række krav til efterårets boligforhandlinger.

Især et af disse krav blev mødt med kritik – nemlig kravet om, at landets kommuner skal have mulighed for at favorisere offentligt ansatte og tilbyde dem en almen bolig i København foran næsen på andre, f.eks. privatansatte.

Særligt er det offentligt ansatte faggrupper som eksempelvis politifolk, sygeplejersker og sosu’er, som SF og Pia Olsen Dyhr ønsker at favorisere.

Læs mere om det her.

Mødt med hård kritik

Forslaget fra SF fik Liberal Alliances boligordfører og tidligere boligminister Ole Birk Olesen til tasterne i et Facebookopslag, hvor han kom med en hård kritik af det socialistiske forslag.

– Det er et vildt forslag. Det er også et forslag, som gør op med ligebehandlingsprincipper i vores demokrati, som jeg troede var en selvfølge, skrev han og konkluderede, at det fra LA’s side bliver “et klart nej tak” til SF’s idé.

SF forsvarer udspil trods kritik: “Det er i vores alles interesse”

SF’s formand Pia Olsen Dyhr havde ikke mulighed for at kommentere kritikken, men i en skriftlig kommentar fra partiets boligordfører Halime Oguz lyder det: 

– Med forslaget skaber vi flere almene boliger og giver samtidig kommunerne nogle redskaber til at håndtere arbejdskraftmangel. 

– Lige nu ser vi, at det er svært at rekruttere pædagoger, sosu’er og sygeplejersker i byerne, blandt andet fordi de ikke har råd til at bo der, men det kunne også være andre faggrupper. I fremtiden er det måske lagerarbejdere eller buschauffører, forslaget kommer til at ramme.

Halime Oguz fortsætter med at skrive, at udspillet er “i vores alles interesse”, ligesom hun retter en kritik mod Ole Birk Olesen, som ifølge hende ikke gjorde nok ved problemet, da han var boligminister fra 2016 til 2019.

–  Det er i vores alles interesse, at der er uddannede pædagoger og sygeplejersker, også i de store byer. Men man kan jo spørge Ole Birk Olesen, hvordan han vil løse udfordringerne? Eller om han bare vil stå til, som han gjorde, da han var boligminister?

Indblik arbejder på en kommentar fra Ole Birk Olesen.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev via linket her, og vær sikker på at få besked direkte i din mailindbakke, når der er nyt i sagen.

[adning id="17957"]

Fik du læst?