Skoler og børnetilbud tvangslukkes igen i disse tre kommuner

Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Alle skoler og fritidsordninger i Brøndby, Ishøj og Vallensbæk lukker midlertidigt på grund af et højt incidenstal.
Det skriver TV2.
Samtidig lukker skoler og fritidsordninger i Pederstrup Sogn i Ballerup også midlertidigt, fordi smitten med covid-19 stiger.
Elever, medarbejdere og deres familier opfordres til at blive testet, skriver styrelsen.
Onsdag aften skrev TV 2 Lorry, at der er udbredt smitte i Nygård Sogn i Brøndby. Her lå incidenstallet på 500.
– Det er et eksorbitant højt tal. Det er i etageboligerne ved Brøndby Nord Vej og Kulturcenter Kilden, det sker, sagde formand for Brøndby Kommunes Social- og Sundhedsudvalg Per Jensen (S) til TV2 Lorry.
Ifølge TV2 havde Brøndby Kommune onsdag samlet set landets næsthøjeste incidenstal på 332 – kun overgået af Ishøj Kommune.
Incidenstallet viser antal smittede per 100.000 indbyggere.
– Vi følger situationen og foretager smitteopsporing i samarbejde med kommunens sundhedstjeneste, skriver Styrelsen for Patientsikkerhed.
Udvalgsformand Per Jensen sagde onsdag, at kommunen allerede har intensiveret smitteopsporingen.
Et hold fra Styrelsen for Patientsikkerhed kommer til at gå rundt i området for at opfordre folk til at blive testet, fortalte han. Holdet har pjecer med på flere sprog.
Kommunen sendte onsdag en sms ud til alle borgere med mobilabonnement i Nygårds Sogn, der dækker den nordlige del af Brøndbyøster.
Her opfordres borgerne til “at blive testet tit og ikke at se andre, hvis man har symptomer, været tæt på en smittet eller selv er smittet”.
I Pederstrup Sogn i Ballerup følger styrelsen situationen, og ligesom i Brøndby foretager den smitteopsporing i samarbejde med kommunen.
/ritzau/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Subscribe

* indicates required

.

Vi opbevare din data sikkert, og du kan til hver en tid melde nyhedsbrevet fra igen

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.