Sundhedsstyrelsen i ny anbefaling: Se maksimalt ti personer

Sundhedsstyrelsen: Udvid social boble til ti mennesker
Philip Davali/Ritzau Scanpix

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man kan have en social boble bestående af ti mennesker i stedet for fem.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse mandag.

Vicedirektør i styrelsen Helene Probst siger, at selv om det er vigtigt at holde fast i de gode råd, kan der nu lempes en smule for anbefalingerne.

– Lige nu anbefaler vi, at man maksimalt ser ti, og hvis man inviterer venner og familie på besøg derhjemme, så skal man ikke samles mere end ti indendørs, siger hun i pressemeddelelsen.

Den opdaterede vejledning er en anbefaling og ikke en regel. Det er altså ikke ulovligt at ses med flere end ti mennesker regelmæssigt.

Og Helene Probst er åben for, at anbefalingen kan blive lempet yderligere i de kommende måneder.

– Vi har savnet at se vores vanlige omgangskreds, og vi vil i de kommende måneder gradvist kunne udvide, hvor mange vi ser, siger hun.

Anbefalingen gælder ikke dem, man bor sammen med, og heller ikke dem, man ser uden for arbejdspladsen, skolen og fritidsaktiviteter.

Tidligere var anbefalingen, at man maksimalt så fem forskellige mennesker regelmæssigt.

Den 21. april genåbnede flere ting i samfundet.

Det blev igen muligt for barer og restauranter at inviterer gæster ind på mad og drikke – dog med forudsætning om, at indendørsgæster kunne fremvise coronapas og desuden havde reserveret bord 30 minutter inden ankomst.

Også en stor del af indendørsidrætten kunne genoptages. I første omgang er det kun unge under 18 år og ældre over 70 år, der kan komme i gang. Alle i aldersgruppen 18-70 skal indtil videre vente til 6. maj.

Fodboldfans fik lov at komme tilbage på lægterne til blandt andet superligakampe, og dags- og seniorhøjskoler fik også lov at genåbne.

/ritzau/

[adning id="17957"]

Fik du læst?