"Trine Bramsen har vist sig uegnet som forsvarsminister"

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er havnet i et massivt stormvejr efter et interview, der gik helt galt. Nu beskyldes hun endda for at opdigte historier under et samråd.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
– Trine Bramsen har vist sig uegnet som forsvarsminister. 
Så klar er meldingen i dagens leder i Berlingske.
– Hun forstår ikke og viser ikke respekt for den organisation, som hun er sat i spidsen for. Hun udøver et kontrol- og centraliseringsregime, som er typisk for den nuværende regering, som vi senest fik det illustreret i ekspertgruppens rapport om coronanedlukningen, fortsætter Ole P. Kristensen i lederen.
Baggrunden for den usædvanligt klare melding er en række kritiske artikler, som Berlingske har bragt. 
Her beskrives et opsigtsvækkende forløb, hvor forsvarsminister Trine Bramsen ikke ville lade den nytiltrådte forsvarschef Flemming Lentfer deltage alene i et interview, som hun selv endte med at storme ud fra i vrede.
Siden har forsvarsministeren til et samråd påstået, at journalisten, der interviewede hende og forsvarschefen, opstrådte “ubehøvlet” og “uvornt”. En påstand, der dog afvises pure af chefredaktøren på nyhedsbureauet Ritzau, hvor omtalte journalist er ansat.
– Ifølge forsvarsministeren var formålet med hendes deltagelse i interviewet at illustrere, hvor godt og tillidsfuldt samarbejdet er mellem hende og forsvarschefen. Det klinger hult; hvis der var tillid, kunne hun vel trygt overlade det til forsvarschefen at svare for sig selv?, skriver Ole P. Kristensen i Berlingske-lederen.
– Trine Bramsen gav også udtryk for, at hun ikke kan lide kritisk og konfliktskabende journalistik, hverken når det gælder forsvarspolitik eller pandemibekæmpelse. Et lavpunkt blev nået, da hun erklærede, at vi i Danmark ikke var modne nok til en åben og fri forsvarsdebat, som den man har i Norge. 
Fredag har Venstre og Konservative meldt ud, at de indkalder forsvarsministeren til endnu et samråd om interviewskandalen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?