Ups, Sofie: Radikal formand ville gøre Hegaard til minister trods krænkelsessag

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

“Dette forløb sætter igen et alvorligt spørgsmålstegn ved Sofie Carsten Nielsens dømmekraft”, lyder det fra politisk analytiker.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Trods kendskab til det nu tidligere folketingsmedlem Kristian Hegaards “grænseoverskridende opførsel” var den radikale partileder Sofie Carsten Nielsen indtil for få dage siden klar til at udnævne ham til minister.

Det skriver Radio4.

I et næsten dugfriskt interview med selvsamme radiokanal udtalte Sofie Carsten Nielsen, at hun ville udnævne Kristian Hegaard til socialminister, hvis hun selv en dag blev statsminister.

Da hun gav interviewet, kendte hun ellers til mindst én af de krænkelsessager, som torsdag fik Kristian Hegaard til at træde ud af Folketinget.

Sofie Carsten Nielsen havde endda haft Hegaard til samtale om sagen.

Alligevel var hun altså klar til at udnævne ham som minister, hvis hun fik muligheden, og det sætter endnu engang spørgsmålstegn ved hendes dømmekraft som partileder.

– Dette forløb sætter igen et alvorligt spørgsmålstegn ved Sofie Carsten Nielsens dømmekraft. Der vil være mange vælgere, som vil have svært ved at forstå, at hun var klar til at gøre Kristian Hegaard til minister – selv om han havde en krænkelsessag på halsen. Dermed undergraver hun sit eget løfte om, at de Radikale vil gøre alt for at udrydde sexisme og få ryddet op i den politiske kultur, siger Thomas Larsen, der er politisk analytiker og politisk redaktør for Radio4.

Thomas Larsen påpeger, at Sofie Carsten Nielsen også under forløbet, hvor tidligere partileder Morten Østergaard måtte forlade Folketinget, var bekendt med hans krænkelsessager.

Det slog skår af hendes troværdighed, og det kan meget vel ske igen i denne omgang, vurderer han.

Sofie Carsten Nielsen er ikke vendt tilbage på Radio4’s henvendelse om et interview.

[adning id="17957"]

Fik du læst?