21-årig SF-kandidat svarer igen efter artikel: Beskylder Indblik for at være en “småfascistisk blog”

PR-foto

Den opsigtsvækkende anklage kommer som reaktion på en artikel om SF-kandidaten, som Indblik har bragt.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk 

Coronahåndteringen er stadig et meget omdiskuteret emne, og i går bragte Indblik en artikel på baggrund af et debatindlæg fra Jyllands-Posten, hvori den 21-årige SF-kandidat, Sadek Al-Amood, kom med et opråb.

Al-Amood mener nemlig, at de ældre skatteborgere står i gæld til de unge, som ifølge Al-Amood har ofret deres sociale liv under coronakrisen. 

Og den gæld skal der gøres op for ved at indføre en generationsskat, mener SF-kandidaten.

Efter Indbliks artikel blev publiceret, blev den hurtigt opsamlet af diverse meningsdannere og politikere, der flittigt har delt den på diverse sociale medier, hvilket har medført til, at artiklen er en af de mest læste danske nyheder det seneste døgn.

Blandt de sociale medier er det ikke mindst på Twitter, at artiklen har fået sig et begivenhedsrigt efterliv.

De Konservatives politiske ordfører samt folketingsmedlem Mette Abildgaard delte ligesom andre politikere artiklen på både Facebook og Twitter.

Men det var på Twitter, at Sadek Al-Amood – forfatteren af det oprindelige debatindlæg – gav et svar tilbage, der samtidig indeholdte en opsigtsvækkende anklage.

Al-Amood beskylder Indblik for at være en ”småfascistisk blog”

I sit tweet henvender Abildgaard sig til SF’s gruppeformand, Jacob Mark, og spørger, om Al-Amoods udtalelser egentlig er repræsentativ for SF’s generelle politik.

Gruppeformanden kommer med et svar, men svarer ikke på det reelle spørgsmål, da han i stedet postulerer, at Al-Amood ikke er blevet citeret korrekt, dog bliver han hurtigt rettet af andre Twitter-brugere, der modsiger hans påstand.

Udover Mark har Al-Amood også selv tweetet et svar til de Konservatives politiske ordfører, hvor han skriver følgende: 

Al-Amoods opsigtvækkende udtalelse, hvor han anklager Indblik for at være en ”småfascistisk blog”, har fået journalist på Berlingske, Esben Vest, til tasterne.

Twitter spørger Vest indirekte Sadek Al-Amood, om han virkelig mener, Indblik er et “småfascistisk” medie på trods af, at Indblik er tilmeldt Pressenævnet.

Med muligheden, for at trække sin udtalelse tilbage foran sig, vælger Al-Amood i stedet at understrege, at han selvfølgelig aldrig kunne finde på at hænge lødige og saglige medier ud for at være småfascistiske – men at han netop ikke mener, at Indblik hverken er et lødigt eller sagligt medie.

Således holder Sadek Al-Amood fast i, at han mener, Indblik er et fascistisk medie.

Indblik arbejder i skrivende stund på et uddybende interview med Al-Amood, hvor det forhåbentlig er muligt at få svar på, hvordan han vil finansiere den føromtalte generationsskat, og selvfølgelig også et svar på, hvorfor at Indblik er et ”småfascistisk” medie.

[adning id="17957"]

Fik du læst?