Mette Frederiksen giver ingen garantier: “Jeg tør ikke sige, at det er et endegyldigt farvel til restriktioner”

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Alle coronarestriktioner er væk – for nu. Statsminister Mette Frederiksen vil nemlig ikke garantere, at restriktionerne ikke vender tilbage.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk

Den 1. februar blev alle coronarestriktioner fjernet, og coronavirus kategoriseres ikke længere som “en samfundskritisk sygdom”.

Genåbningen af det danske samfund vil ske i tre faser, som du kan få overblik over her, men allerede til efteråret vil der vente danskerne et stort “men”.

Statsminister Mette Frederiksen (S) vil nemlig ikke garantere, at der ikke på ny bliver indført coronarestriktioner.

– Jeg tør ikke sige, at det er et endegyldigt farvel til restriktioner. Vi ved ikke, hvad der sker til efteråret. Om der kommer en ny variant, udtaler hun således til den statsejede radiokanal DR P3 i programmet “Go’ Morgen P3”.

Da genåbningen af Danmark blev annonceret på et pressemøde, ville heller ikke Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm garantere, at det var slut med den vidtgående og indgribende coronahåndtering, som danskerne har måttet leve med i to år.

– Vi vil få mere smitte, mere immunitet. Så på den korte sigt kan vi forvente, at smitten begynder at bøje af. Om den så holder til at beskytte os til næste vinter, kan vi af gode grunde ikke sige, lød det således fra Sundhedsstyrelsens direktør.

I skrivende stund er der 27 coronasmittede indlagt på landets intensivafdelinger, heraf 12 i respirator. I Danmark er der aktuelt en maksimumkapacitet på 433 respiratorer.

[adning id="17957"]

Fik du læst?