Afgørelsens time nærmer sig i klimadebatten

Diskussionen om, hvorvidt det er menneskene eller naturen selv, som skaber klimaændringer på jorden, vil blive afgjort af virkeligheden i løbet af de næste 5-10 år.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Afgørelsens time nærmer sig i klimadebatten

Diskussionen om, hvorvidt det er menneskene eller naturen selv, som skaber klimaændringer på jorden, vil blive afgjort af virkeligheden i løbet af de næste 5-10 år.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
For hvis det er naturen selv og primært solens energiudladninger, som styrer klimaet, vil vi få væsentligt koldere klima de næste 10-15 år. Hvis det er de menneskeskabte CO2 udledninger, som styrer klimaet, vil det stadig blive varmere.
Den klimaforskning, som har påvist, at der over 100.000 år har været en nøje sammenhæng mellem solens aktivitet og temperaturerne på jordkloden, fremhæver nu, at solens aktivitet er meget lav i øjeblikket. Det har den været siden 2005 og alt tyder på, at den vedbliver at være lav i næste solar cyklus på 11 år.
En række målinger af temperaturen viser faktisk, at den globale temperatur ikke er steget siden 2005, men disse målinger anfægtes af dem, som hælder til den antagelse, at klimaændringerne skyldes den menneskelige udledning af CO2, som jo er steget kraftigt siden 2005.
Solforskerne, den canadiske R.J.Salvador, og Valentina Zharkarova, fra Northumbria Universitet i Newcastle, har påvist, at solens aktiviteter i den overstående 11 årige cyklus og i den cyklus, vi er inde i, har været ganske lave. Og hvis aktiviteterne ikke øges i den cyklus, som starter om 12-15 år, risikerer vi at ryge ind i en ny lille istid, som den vi havde mellem år 1800 og 1820. Hvis det bliver helt slemt, så den, vi havde mellem 1645 og 1715, i begge perioder var der meget lav solaktivitet.
Hvis solforskerne har ret, og det er naturen, som regulerer klimaet, må vi indstille os på, at klimaet bliver koldere. Det betyder bl.a. at;

  • man igen skal importere grønsager og andre madvarer sydfra.
  • vinproduktionen flytter sydpå igen.
  • vintrene begynder at blive lige så strenge som i de små istider (kanalerne i Holland og Themsen fryser til)
  • den arktiske havis nord for Skandinavien igen går længere og længere ned i større dele af året.
  • gletscherne over hele verden begynder at vokse igen.
  • skisæsonen bliver længere.
  • forårsblomsterne kommer senere.
  • visse dyrearter søger igen mod syd mod varmen.

Kilde: Klimarealisme.dk
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?