Avis: Merkel vil have meganedlukning

Merkel overvejer at bede tyskerne begrænse social kontakt - og måske lukke ned for bus og tog, skriver Bild.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, vil have betydeligt skrappere tiltag i Tyskland for at bremse coronasmitten.
Det siger kilder i regeringspartiet CDU til nyhedsbureauet AFP torsdag aften.
Merkel mener, at situationen har forandret sig, og at virusset kun kan stoppes med “betydelige ekstra tiltag”, siger kilderne. Det kan blandt andet være at bede tyskerne mindske antallet af sociale kontakter markant.
Kansleren er særligt bekymret for den nye variant, der opstod i England i september. Den har siden bredt sig til flere andre lande i Europa. Den menes at være op mod 70 procent mere smitsom end de hidtil kendte varianter.
Avisen Bild skriver, at Merkel ønsker en “meganedlukning”. Ifølge avisens oplysninger indebærer det blandt andet at lukke for store dele af den offentlige transport. Der er dog ikke taget en beslutning endnu, understreger Bild.
Tyskland registrerede torsdag 1244 nye coronadødsfald, det hidtil højeste antal på et enkelt døgn.
Hvis man ser på de daglige dødstal, har Tyskland i øjeblikket omkring 15 døde per million indbyggere. USA har til sammenligning 13, mens Danmark har omkring det halve af det.
Merkel ønsker derfor at holde krisemøde med delstatslederne allerede i næste uge, oplyser kilderne i CDU. Mødet var ellers planlagt til 25. januar.
På delstatsplan er der imidlertid mere modstand mod at stramme de restriktioner, der allerede er indført, siger kilder i flere delstater til nyhedsbureauet Reuters.
Tyskland var et af de lande i Europa, der kom bedst ud af den første bølge af coronapandemien i foråret. Men i de seneste måneder har landet oplevet en markant stigning i antal nye smittetilfælde og døde.
Det statslige tyske Robert Koch Institut har meldt ud, at tyskerne tilsyneladende ikke tager smittefaren tilstrækkeligt alvorligt.
/ritzau/

[adning id="17957"]

Fik du læst?