Borgerforslag om rigsret mod Mette Frederiksen forkastet

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Et flertal i Folketinget har nedstemt et borgerforslag om at indlede en rigsretssag mod statsminister Mette Frederiksen (S).

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

Borgerforslaget “Mette Frederiksen for en rigsretssag nu”, der kræver statsministeren stillet for en rigsret for sin potentielt grundlovsstridige ordre om at aflive alle danske mink, er torsdag blevet endeligt nedstemt af et flertal under andenbehandlingen i folketingssalen.

Forslaget blev støttet af Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og løsgænger Inger Støjberg.

Et flertal bestående af Socialdemokratiet og støttepartierne Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre stemte imod.

De forsvarer sig alle med, at der nu er nedsat en såkaldt granskningskommission – Grundlovskommissionen -, som skal undersøge den ulovlige minkordre og også forsøge at placere ansvaret blandt de implicerede ministre m.v.

En samlet rød front vil afvente denne kommissions konklusioner, omend Socialdemokratiet tidligere ikke har ville svare klart på, om de kunne finde på at ofre Mette Frederiksen, hvis konklusionen blev, at der er grundlag for en rigsretssag mod hende.

Borgerforslaget, der i skrivende stund har opnået flere end 60.000 støtter, blev stillet på initiativ af Bente Dahl Pedersen.

I et interview med Indblik har hun fortalt om baggrunden for at stille forslaget. Læs det her.

Kunne du lide artiklen her?

Så bliv medlem af Indblik for kun 49 kroner om måneden, støt vores arbejde og få adgang til vores medlemsfordele. Vores medlemmer får bl.a. direkte adgang til at komme med idéer til historier.

Bliv medlem her.

Subscribe

* indicates required

.

Vi opbevare din data sikkert, og du kan til hver en tid melde nyhedsbrevet fra igen

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.