Borgerlig mor klager over indoktrinering i folkeskolen

Et medlem af Nye Borgerlige har sendt en klage til Albertslund Kommune, efter 2. klasserne på Herstedvester Skole blev udsat for ”massiv manipulation” i undervisningen om FN’s verdensmål. Dansk Folkeparti har bedt om en redegørelse.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Borgerlig mor klager over indoktrinering i folkeskolen

Et medlem af Nye Borgerlige har sendt en klage til Albertslund Kommune, efter 2. klasserne på Herstedvester Skole blev udsat for ”massiv manipulation” i undervisningen om FN’s verdensmål. Dansk Folkeparti har bedt om en redegørelse.
Af Signe Dahl, signe@indblik.net
Den 14. november var Matematikkens Dag. På Herstedvester Skole brugte man dagen på regneopgaver med udgangspunkt i FN’s verdensmål nr. 1 – ’Bekæmp fattigdom’. Børnene skulle mærke, hvordan det var at være fattige og sultne, og de skulle også bære dunke med vand rundt om skolen.
Det blev for meget for en af børnenes mødre, Marie-Louise Nielsen, der er medlem af Nye Borgerlige. Hun sendte en klage til skolebestyrelsen og børne- og skoleudvalget i Albertslund Kommune.
”Jeg kan ikke forstå, hvad FN’s verdensmål har at gøre med Matematikkens Dag. For mig at se er det propaganda rettet mod børn. Det er dybt kritisabelt, at vores børn skal tages som politiske gidsler i folkeskolen,” skriver Marie-Louise Nielsen i klagen.
Glade børn
Herstedvester Skole ser selv tilbage på en dag, hvor børnene var glade, oplyser skolen:
”De synes, det var en fantastisk dag. Det sagde de i deres evaluering til deres lærere. De var aktive udenfor og fik dermed noget motion, de bagte og fik noget matematik ind ved at måle ingredienser. Børnene fik mad i 10-frikvarteret, ligesom de plejer, og så udskød vi en halv time til klokken 12, så de prøvede at mærke, hvordan er det er at være lidt sulten,” siger Ulla Olin, skoleleder på Herstedvester Skole.
”Men der er ikke nogen børn, der ikke har fået lov til at spise deres mad. Det var nogle små spande med vand, og rundt om skolen er ikke særligt langt, maksimalt 300 meter. Vi sender dem altså ikke ud på 5 km med 10 liter vand i den alder,” tilføjer skolelederen.
Børneliv og voksenproblemer
Marie-Louise Nielsen synes stadig, det har taget overhånd.
”Det er rigtigt, vi skulle forholde os meget til ulandene, da jeg selv gik i skole, men det var også kilde til stor og nyttesløs bekymring for mig. Det er kritisabelt, at skolerne følger ukritisk med den massive medieomtale af FN’s verdensmål og klimaet. Børn i 2. klasse er ikke modne til disse budskaber og reagerer derfor med angst og depression,” siger Marie-Louise Nielsen til Indblik.net.
Undervisning i verdensmål er ikke noget, Herstedvester Skole selv har opfundet, understreger skolelederen:
”Det er noget, man arbejder med generelt på landsplan. Det er heller ikke noget nyt i folkeskolen, for man har i over 50 år undervist i andre lande og forskellene mellem rig og fattig. Vi prøver at gøre det nærværende, og det er en del af folkeskolens formål, at vi skal engagere og debattere,” siger Ulla Olin.
Politisk skepsis
Tina B. Nielsen, der repræsenterer Dansk Folkeparti i børne- og skoleudvalget, er også skeptisk. Hun mener, formidlingen generelt er blevet ”for voldsom for børneøjne”.
”På landsplan er der stort fokus på FN’s verdensmål om at bekæmpe fattigdom, og det er der sådan set intet galt i, men det skal være tilpasset børnenes alder,” siger hun og oplyser, at Dansk Folkeparti i Albertslund har bedt om en redegørelse i sagen.
”Når denne er modtaget, vil vi som altid nærlæse redegørelsen, og finder vi, at der skal stilles spørgsmål, også kritiske spørgsmål, har vi aldrig været bange for at stille dem,” siger Tina B. Nielsen.
Formanden for børne- og skoleudvalget i Albertslund Kommune, Marianne Burchall (S), vil ikke gå nærmere ind i det konkrete undervisningsforløb, også med henvisning til at hun afventer redegørelsen. Hun understreger dog, at de 17 verdensmål har bred opbakning politisk, både i Danmark og i verden.
”Det er derfor vigtigt, at eleverne møder verdensmålene i folkeskolens undervisning for at forstå det samfund, de er borgere i,” skriver Marianne Burchall til Indblik.net.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3259″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3556″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”2991″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?