Efter flere måneders ventetid: Indblik får endelig aktindsigt i omdiskuteret politisag

Foto: Shutterstock

Efter mange måneders venten, har Indblik endelig fået aktindsigt i “E2442”’s personalemappe.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.dk 

Indblik har i tidligere artikler skrevet om betjenten “E2442” fra Københavns Politi, som gav en ulovlig ordre til aktivist og YouTuber Lars Kragh Andersen.

Den ulovlige ordre kan ses i en video på Lars Andersens YouTube-kanal.

I videoen ses betjenten med ID-nummeret “E2442”, komme gående imod Lars Andersen, som filmer begivenheden.

– Du må ikke filme mit ansigt, siger betjenten.

Lars Andersen svarer dog, at det må han gerne. Betjenten svarer hertil, at hvis Lars filmer hans ansigt og lægger det ud på internettet, vil han blive sigtet. Dog kan betjenten ikke oplyse, hvad Lars vil blive sigtet for. 

Læs mere om det her.

I et nyere tilbagesvar fra Københavns Politi og Den Uafhængige Politiklagemyndighed, fremgår det, at betjenten ikke får nogen straf.

Dog har Statsadvokaten nu omgjort Den Uafhængige Politiklagemyndigheds beslutning, hvilket betyder, at efterforskningen i den omtalte sag alligevel fortsætter.

Læs mere om det her.

Indblik søgte derfor aktindsigt i betjentens personalemappe. Dog afviste rigspolitiet aktindsigten, da Indbliks chefredaktør, Claes Theilgaard, menes at have en relation til Lars Kragh Andersen, fordi de har deltaget i en politisk podcast sammen.

Dette fik Indblik til at klage over afgørelsen.

Rigspolitiet mente ikke, at der var noget galt med afgørelsen, så de sendte den videre til Justitsministeriet, som hjemviste behandlingen til aktindsigten, da hverken skribenten på denne artikel eller Indbliks chefredaktør, Claes Theilgaard, var blevet forhørt om vores forhold til Lars Kragh Andersen.

Rigspolitiet har derfor nu givet Indblik aktindsigt i betjentens personalemappe.

Betjenten hedder Sebastian, og han har været ansat i politiet siden den 1. august 2019, og han har siden da og indtil nu været i gang med at gennemgå politiets grunduddannelse.

Før Sebastian startede i politiet, har han tidligere været kostvejleder, og har derudover fået en studentereksamen ved Viby Gymnasium.

Sebastian har siden juni 2020 været i gang med “Politifagligt træningsprogram”, som han afslutter til november i 2022.

Og så skriver Rigspolitiet, at han desuden deltager i “løbende vedligeholdelse i patruljekørsel og skydning”

Rigspolitiet har dog valgt at udelade bl.a. betjentens efternavn, efter hans optræden i videoen fra Lars Kragh Andersen.

Til sagen har Lars Kragh Andersen selv kommenteret dette til Indblik: 

– Hvis politiet gjorde lige så meget for at opklare kriminalitet i egne rækker, som de gør for at dække over de brodne kar, ville det se lyst ud.

[adning id="17957"]

Fik du læst?