Et frivilligt fællesskab

Hvordan får man de lykkelige få libertarianere og anarkister i Danmark til at gå i takt i et par timer? Man trykker en sort t-shirt med budskabet ”Skat er tyveri”. Gruppens kanalrundfart i København er en årligt tilbagevendende begivenhed.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Et frivilligt fællesskab

Hvordan får man de lykkelige få libertarianere og anarkister i Danmark til at gå i takt i et par timer?
Af Signe Dahl, signe@indblik.net
Man trykker en sort t-shirt med budskabet ”Skat er tyveri”. Gruppens kanalrundfart med Nettobådene i København er en årligt tilbagevendende begivenhed, og Indblik.net var med i år.
Traditionen er ny for mig, men Jonas Ellehauge, der har været primus motor i år, fortæller, at det er fjerde gang, båden stævner ud med den lille flok af gæve nordboere, der endnu ikke har givet op mod skattetyranniet. Blandt de oprindelige initiativtagere var Lars Andersen, politimanden, som alle børn (der er anarkister) kender som en klippefast støtte i kampen mod DRs ’pejlevogne’ og cannabisdyrkernes medhjælper i statens nyttesløse Krig Mod Narko.
Det danske folk er enestående!
Det er Nicolai Oster, kendt fra LAU, (Liberal Alliances Ungdom) som i år indleder festlighederne med en tale, der ikke kan citeres i sin helhed i en avis med hovedkontor på pæne Kronprinsessegade. Budskabet er, at danskerne er et unikt folkeslag. Vi er et folk, der bliver gennempryglet af Skat i en grad, som er enestående. Vi er et af verdens mest grotesk skatteudplyndrede folk, understreger Nicolai Oster overfor Indblik.net
Som den rebel, han er, har Nicolai Oster sponseret den meget omdiskuterede Trump-reklame på Rådhuspladsen i København. Det skal være en modvægt til den ballon, hans landsmænd ville flokkes omkring som lemminger, hvis den amerikanske præsident en dag skulle indfinde sig i Danmark, siger han, der også har hjulpet Skat er tyveri ved sine sponsorater gennem tiden.
Voksende modstand
”I år sponseres sejladsen af arrangørerne, og deltagerne kan købe en t-shirt for 150 kr.”, fortæller Jonas Ellehauge, der står for gruppens PR, som pt. primært udgøres af Facebooksiden Skat er tyveri.
At modstandslommen er voksende, bevidner sidens følgeskab, der siden januar er mere end fordoblet. Men hvor længe endnu er det muligt at skrive borgerlige ord på Facebook, der ligesom landet forekommer stadig mere iltfattigt for frihedselskende mennesker? Jonas nævner selv Telegram som et muligt alternativ. Indblik.net er på MeWe. Vi får se, om de skatteflåede folk formår at flytte sig i takt fra ét virtuelt rum til et andet.
Turens guide er Robin Schneidermann, der tidligere har arbejdet som officiel guide ved Nettobådene, og som denne dag tilbyder en alternativ fortælling om vor nations seværdigheder. Statens bygninger fremhæves på turen, og især de nuværende besiddere får mange muntre bemærkninger med på vejen. Det bliver naturligvis også bemærket, at flere af bygningerne i dagens anledning er pakket ind i regnbuefarver. Pride![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1724″ img_size=”600×375″ add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”23px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Velkommen alle kvinder, og velkommen alle mand
Er det muligt at fylde en Nettobåd med skatteskeptikere? Vi behøver ikke stuve os lidt sammen, der er plads nok i år, men det regner jo, og om lidt er kaffen klar hos Mormor’s.
Den typiske deltager på denne tømmerflåde lader til at være en mand i 30-40 års alderen, mest øldrikkende, og så behøver vi ikke sige mere om deltagernes etnicitet. Uddannelsesniveauet er højt hos flere; en læge, en numismatiker, IT-specialister osv. Men ombord er også håndværkere og selfmade men, som ikke tænker mange filosofiske tanker, men bare instinktivt ved, hvordan man skaber værdi.
Den gennemsnitlige IQ er vel +120, hvis det kan gøre det. ”Ja, der er nogle meget kloge hoveder blandt os, men vi er ikke en elitær klub for intellektuelle”, understreger Jonas Ellehauge.
Nørder, måske. Svæklinge, nej. Mange kunne fint blive medlem af Mensa eller finde den evige hvile på et ministerielt kontor, men vælger på trods af tyranniet at bidrage positivt til samfundet med deres talent og ambitioner; en del som selvstændigt erhvervsdrivende, nogle bærer endda rundt på ansatte. Atlas har endnu ikke rystet på skuldrene.
Små grå til de sorte
Vi smiler og vinker til de omkringsejlende, og råber ”Skat er tyveri”. ”Taxation is theft” til turisterne. De vinker tilbage.
Hjemme i Nyhavn er folk i gang med at bruge nogle af deres få tilbageværende kroner – helt frivilligt – på en glad aften i byen. De fleste kigger med enten overbærende smil eller vantro på vores sorte t-shirts med den signalgule skrift. Selskabet går nogenlunde i takt mod en bar på Gråbrødre Torv, hvor den libertarianske ejer giver 20% rabat til de brave bærere af de sorte t-shirts.
Herefter griber anarkiet om sig; nogle søger mod The Drunken Flamengo for at sige hej til LA’erne, der fejrer jubilæum. Andre ender på Musen og Elefanten, hvor man normalt kan være i fred for kollektivister. Det er en travl aften. Torben Mark Pedersen, ansv. redaktør på Libertas, står i baren og byder de sorte t-shirts på små grå. Luften er tyk af røg. Alt er godt.
Uden for på Vestergade bekæmper ’mænd med glimmer på’ heteronormativiteten, og deres statsminister – Mette Frederiksen – har grædt på forsiden af BT over statens grusomme behandling af Godhavnsdrengene.
Gråd og glimmer – dét magter danerne anno 2019.  Om fire timer står solen op over Nyhavn. Håbet er lysegrønt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?