Heunicke vil stadig ikke svare: Har coronapasset en udløbsdato?

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Sundhedsministeren vil stadig ikke svare på, om coronapasset har en udløbsdato.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 

Under en spørgetime i sidste uge spurgte Nye Borgerliges sundhedsordfører Lars Boje Mathiesen sundhedsminister Magnus Heunicke (S), om coronapasset vil udløbe til august i år.

Her undveg en meget tøvende Heunicke spørgsmålet, mens han læste op fra et talepapir og bl.a. sagde, at:

 – Vi er enige om, øhh, det som, øhh, man kan betegne som en, øhh, solnedgangsklausul på anvendelsen af coronapas til andre aktiviteter end turisme og rejser.

Han ville dog ikke svare entydigt på, om solnedgangsklausulen var reel og om coronapasset ville udlæbe til august.

Det på trods af fire skriftlige og tre mundtlige spørgsmål fra Nye Borgerliges ordfører.

Baggrunden for spørgsmålet er, at der i rammeaftalen for genåbningen af Danmark er beskrevet en “solnedgangsklausul” for coronapasset – men denne er sat med anførselstegn.

Alligevel har flere partier, herunder Dansk Folkeparti, på baggrund af denne ”solnedgangsklausul” meldt ud, at coronapasset “har en udløbsdato til august“.

Minister vil ikke udtale sig

Det lykkedes ikke for Lars Boje Mathiesen at få et svar ud af ministeren, og derfor har Indblik i de sidste par dage forsøgt at få en udtalelse fra enten sundhedsminister Magnus Heunicke eller hans ministerium.

Trods en længere korrespondance, vil ministeriet ikke svare entydigt på, om coronapasset udløber til august for alle andre aktiviteter end turisme og rejser.

I stedet henviser ministeriets pressetjeneste til det uklare svar, som Heunicke gav til Lars Boje Mathiesen i folketingssalen.

Her kom ministeren det ikke nærmere end, at aftalepartierne til august skulle gøre “status” på coronapasset, og at dette skulle ske i lyset af, at alle voksne danskere var blevet tilbudt vaccination mod coronavirus.

Siden er denne tidsplan for vaccination af befolkningen dog skredet, uden at er blevet oplyst, hvad dette får af betydning for en evt. udfasning af coronapasset.

Indblik forsøger fortsat at få et klart svar fra sundhedsministeren.

[adning id="17957"]

Fik du læst?