Indbliks læsere har talt: Efter to år dumper Mette Frederiksen hårdt som statsminister

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Spørger man Indbliks læsere, har Mette Frederiksen ikke ligefrem klaret det godt i løbet af sine to første år som statsminister.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

Søndag var det to år siden, at Mette Frederiksen kunne indtage Statsministeriet og sætte sig på regeringsmagten sammen med sin socialdemokratiske etpartiregering.

I anledning af toårsdagen kunne man på sociale medier læse opslag, hvor regeringen roste og fejrede sig selv i stor stil.

På Indblik kunne man på toårsdagen læse et interview med tænketanken CEPOS’ cheføkonom Mads Lundby Hansen, der gjorde status over de varige konsekvenser af de sidste to års socialdemokratisk økonomisk politik, og her var der umiddelbart ingen ros at hente:

– Fortællingen fra Mette Frederiksen er, at hun vil reducere uligheden, gøre Danmark rigere og øge beskæftigelsen, men når man kigger på den vedtagne politik, så trækker det faktisk i den stik modsatte retning, sagde han og påpegede, at regeringen bl.a. har indført 39 skattestigninger og øget uligheden.

Læs mere om det her.

Heller ikke blandt Indbliks læsere var der meget ros at hente for Mette Frederiksen og co. 

I hvert fald er det hele 61,95 procent af deltagerne i vores afstemning, der giver Mette Frederiksen en dumpekarakter på -3 efter to år som statsminister.

Samtidig er det 10,97 procent, der giver karakteren 00, mens 8,36 procent mener, at Mette Frederiksen trods alt har fortjent 02, hvilket svarer til bestået.

Af de i skrivende stund 7.464 deltagere mener 6,26 procent dog, at Mette Frederiksen har fortjent et 12-tal – altså topkarakteren.

Slutteligt giver 4,96 procent et 4-tal, mens 4,93 procent giver et 10-tal og 2,57 procent tildeler den socialdemokratiske statsminister et 7-tal.

Afstemningen skal ikke ses som nogen repræsentativ meningsmåling, men alene som en indikation af, hvad de af Indbliks læsere, der har deltaget i afstemningen, mener.

Det er kun muligt at stemme én gang i afstemningen.

Du kan se de fulde resultater fra afstemningen herunder.

Sådan har Indbliks læsere stemt:

Hvilken karakter mener du, at Mette Frederiksen har gjort sig fortjent til som statsminister?

12: 6,26 procent (467 stemmer)

10: 4,93 procent (368 stemmer)

7: 2,57 procent (192 stemmer)

4: 4,96 procent (370 stemmer)

02: 8,36 procent (624 stemmer)

00: 10,97 procent (819 stemmer)

-3: 61,95 procent (4.624 stemmer)

NB: Afstemningen skal ikke ses som nogen repræsentativ meningsmåling, men alene som en indikation af, hvad de af Indbliks læsere, der har deltaget i afstemningen, mener.

[adning id="17957"]

Fik du læst?