Internationale virksomheder tager ansvar under coronakrise

Samfundsansvar er ikke kun et statsligt anliggende, og hjælpen går ikke kun en vej. Det beviser adskillige internationale virksomheder, der under coronakrisen tilbyder hjælp til myndigheder og civilsamfund.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Internationale virksomheder tager ansvar under coronakrise

Samfundsansvar er ikke kun et statsligt anliggende, og hjælpen går ikke kun en vej. Det beviser adskillige internationale virksomheder, der under coronakrisen tilbyder hjælp til myndigheder og civilsamfund.
Af Kasper Junge Wester, kjw@indblik.net 
Det er ikke alene staten, der skal bringe os ud af den coronakrise, der har lagt sig som et tæppe over det meste af verden. Det lader til at være indstillingen hos adskillige større og mindre firmaer verden over, som i disse dage påtager sig ansvar og tilbyder hjælp inden for deres ekspertiseområder.
I USA har medicinalkoncernen Bayer tilbudt at levere tre millioner tabletter af malariamedicinen klorokin, der har vist lovende resultater i forhold til at kurere coronasmittede. Det skriver firmaets amerikanske filial på Twitter.
I et mindre forsøg med 24 coronasmittede patienter udført af den franske professor Didier Raoult testede kun hver fjerde patient positiv for corona efter seks dages behandling med klorokin. For kontrolgruppen, der ikke modtog klorokinbehandling, var kun hver tiende helbredt efter samme tidsperiode. Derfor er de franske myndigheder forsigtigt optimistiske og har bebudet, at man vil iværksætte større forsøg for at afgøre, om behandlingen skal bredes yderligere ud.
Klorokin har mere end 70 år på bagen, og medicinen er derfor både billig og for længst godkendt som lægemiddel, hvorfor det vil kunne tages i brug med det samme.
Whiskeyproducent vil producere håndgel
Også inden for helt andre områder udviser erhvervslivet stor vilje til at byde ind med assistance til verdens hårdtprøvede regeringer. I Irland har destilleriet Irish Distillers, der blandt andet producerer Jameson Whiskey, indgået samarbejde med Mervue Laboratories. Sidstnævnte producerer til daglig ernæringsprodukter til dyr, og de to virksomheder kan derfor virke som et umage par. Ikke desto mindre vil man nu sammen producere desinfektionsgel, som skal leveres til de irske sundhedsmyndigheder, skriver RTE.
Irish Distillers’ kommunikationsdirektør Rosemary Garth udtaler til RTE, at man hos begge virksomheder har noteret sig det store behov, og forsikrer, at de fællesproducerede produkter bliver helt gratis.
”Vi gør vores alkohol tilgængelig, uden at det skal koste noget, og Mervue Labs skal alene have dækket deres omkostninger. Det gør os i stand til at levere store mængder af håndgel til hospitaler og sundhedspersonale, som ikke kun har brug for det lige nu, men også i den kommende tid,” fortæller kommunikationsdirektøren, der også kan berolige med, at tiltaget ikke går ud over whiskey-produktionen.
Elon Musk reagerer på forestående respiratormangel
Tilbage i USA har den sydafrikansk-amerikanske entreprenør og filantrop Elon Musk tilbudt at producere livsvigtige respiratorer til USA’s sundhedssystem. De amerikanske myndigheder frygter som mange af kollegerne i andre lande en akut mangel, efterhånden som smittetallet stiger.
Elon Musks tilbud er faldet på Twitter, hvor tweetet på ganske kort tid er blevet uhyre populært og er nået vidt omkring. New Yorks borgmester, Bill de Blasio, har da også allerede taget Elon Musk på ordet og takket ja til enhver hjælp, ligesom en lang række Twitter-brugere hylder Musk for at træde til. ”New York City køber!” lyder det kortfattede svar fra de Blasio på Musks tilbud.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Elon Musk er stifter af elbilsproducenten Tesla og det private rumfartsselskab SpaceX. Han forudser ikke de store vanskeligheder ved at omsætte erfaringerne fra to højteknologiske firmaer til produktionen af respiratorer:
”Tesla producerer biler med avancerede HVAC-systemer (fællesbetegnelse for varme-, ventilations- og køleanlæg, red.). SpaceX laver rumfartøjer med livsunderstøttende systemer. Respiratorer er ikke svære at producere, men de kan ikke laves på et øjeblik,” skriver han.
Også i Danmark tager private aktører ansvar og bistår myndighederne med assistance. Således har virksomheden Epital Health besluttet at stille sit telemedicinkoncept til rådighed for udsatte KOL- og astmapatienter, som er blandt de særlige risikogrupper, som coronavirus kan ramme særlig hårdt. Det tiltag kan du læse mere om her.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6230″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6293″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6359″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?