Klimakonference flyttet efter mødechikane

Konference i München med deltagelse af klimarealister, bl.a. danske Henrik Svensmark, blev aflyst i sidste øjeblik, efter venstreorienterede ekstremister intimiderede konferencecentret. Konferencen blev gennemført på et hemmeligt sted under politibeskyttelse.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Klimakonference flyttet efter mødechikane

Konference i München med deltagelse af klimarealister, bl.a. danske Henrik Svensmark, blev aflyst i sidste øjeblik, efter venstreorienterede ekstremister intimiderede konferencecentret. Konferencen blev gennemført på et hemmeligt sted under politibeskyttelse.
Af Signe Dahl, signe@indblik.net
Den 13. Internationale Klima- og Energikonference, sponseret af European Institute for Climate and Energy (EIKE), blev smidt ud af konferencecentret i München. Det skete efter pres fra Antifa, fortæller klimabloggen Wattsupwiththat.
Den danske astrofysiker Henrik Svensmark bekræfter forløbet og tilføjer, at det mod alle odds lykkedes arrangørerne at gennemføre konferencen med ca. 250 deltagere og 20 indlæg i en tidligere lufthavnsbygning i München.
”Der var både politi i mandskabsvogne og privat vagtværn. Vi var skjult bag sorte gardiner og måtte en periode benytte bagudgangen,” siger Henrik Svensmark til Indblik.net.
Aflyst på grund af sikkerhedshensyn
Ifølge talsmanden for EIKE, professor Horst-Joachim Lüdecke, pressede rødgrønne bøller hotellets ledelse til at aflyse kontrakten, der blev underskrevet af begge parter i maj. EIKE henvendte sig til domstolen og krævede, at aflysningen blev tilbagetrukket, men retten bestemte, at konferencecentret var i sin gode ret på grund af sikkerhedshensyn.
EIKE er en non-profit-organisation, der hvert år planlægger en videnskabelig konference om aktuelle emner inden for klima og energi. Flere end 200 forskere og ledsagere havde bestilt plads den 22. november på det tyske konferencecenter, der er en del af NH Hotels. Mange af deltagerne kom fra udlandet og havde bestilt overnatning samme sted. Flere medier end tidligere år havde i øvrigt bedt om at få lov at dække konferencen, fortæller EIKE ifølge Wattsupwiththat.
Hemmelig adresse
Protesterne mod konferencen fokuserede på, at ikke-alarmister som astrofysikerne Nir Shaviv fra Israel og Henrik Svensmark fra Danmark skulle deltage. Forskere, som de rødgrønne aktivister kalder ”klimabenægtere”. På sin Facebookside opfordrede Antifa sine følgere til at sigte efter netop NH Hotels, fordi de ville huse EIKE’s event.
Da hotellets ledelse gav op, var det usikkert, om mødet kunne gennemføres og hvor. En af de Antifa-grupper, der arrangerer klimademonstrationer i Tyskland, meddelte på Facebook, at EIKE er så bange for protester, at de er nødt til at hemmeligholde deres møder.
Trods usikkerheden var det, da det kom til stykket, kun adressen, der ændrede sig.
”Programmet blev gennemført som planlagt uden forstyrrelser. Der var et godt fremmøde, mange flere end de andre år, og ingen tomme sæder,” oplyser Henrik Svensmark, der holdt oplæg om, hvilken rolle solen spiller i klimaforandringer.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Journalister og aktivister på samme hold
Inden da havde et drama af mange måneders varighed udfoldet sig, hvor Antifa fik hjælp fra tyske mainstream-medier, skriver Wattsupwiththat.
Redaktør på Berliner Tagesspiegel, Paul Gäbler, beskrev EIKE som en højreorienteret klimabenægter-tænketank. Han kædede EIKE sammen med AfD, som er Tysklands nye og voksende parti på højrefløjen, der udfordrer klimaalarmismen.
I september ringede Gäbler til konferencehotellets ledelse og spurgte, om de vidste, hvilke holdninger EIKE stod for. Først ville hotellet ikke svare, men senere følte man sig presset til at proklamere, at det ikke er kompatibelt med virksomhedens værdier at benægte menneskeskabte klimaforandringer. EIKE spurgte derefter, om aftalen var i fare, men det svarede ledelsen ikke på.
Den 9. november mødte 15-20 Antifa-relaterede personer op på hotellet og forstyrrede gæster og ansatte. De blandede sig med gæster i lobbyen og delte flyers ud, der lovede flere aktiviteter, såfremt konferencen fandt sted. Samtidig fik hotellets ledelse et åbent brev fra miljøinstituttet i München med krav om, at de ikke lagde lokaler til EIKE.
Hotellet lagde faren for gæsters og ansattes sikkerhed til grund for ikke at honorere aftalen. Berliner Tagesspiegel triumferede herefter i en overskrift, at EIKE var blevet afinviteret og tvunget til at finde et nyt sted.
Dissidenter er fredløse
Aflysningen var baseret på tilsvining og løgne, mener EIKEs bestyrelse, der forsøgte at få hotellet til at omgøre beslutningen og i 11. time satte en advokat på sagen, men uden held.
EIKE beskriver forløbet som et særligt alvorlig tilfælde af tvang og afpresning i forsøget på at undertrykke videnskabelige fakta. Den tyske domstol er med denne afgørelse ikke længere i stand til at beskytte personers ret til at være uenige eller tale frit. Det sender et farligt signal til venstreradikale organisationer om, at dissidenter er fredløse, vurderer EIKE, som noterer sig, at alle hoteller og konferencecentre i Tyskland er bange for Antifa og deres hjælpere.
Wattsupwiththat nævner flere eksempler på, at det i nyere tid er lykkedes Antifa-typer at tvinge universiteter i Tyskland til at afinvitere talere, de ikke kan lide. Fri debat er undertrykt i en grad, så selv mainstreammediet Spiegel rapporterede, at 75% af journalister og skribenter er bekymrede for ytringsfriheden i Tyskland.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”1261″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”2835″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”767″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”15px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
Opdatering: En tidlig udgave af denne artikel benyttede begrebet “mødeterror”. Ved nærmere eftertanke har redaktionen justeret til det mere retvisende “mødechikane”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?