Klimapolitik baseret på sund fornuft

Blandt andre ordførerskaber i Nye Borgerlige har medstifter af partiet Peter Seier Christensen påtaget sig at være partiets klimaordfører. Han vil ikke anfægte, at mennesker påvirker klimaet – men har et mere nuanceret syn på tingene.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Klimapolitik baseret på sund fornuft

Nye Borgerlige fik valgt fire personer til Folketinget, og for nylig holdt de sommergruppemøde og pressemøde. Skønt bedst kendt for sin udlændingepolitik har Nye Borgerlige holdninger til andre væsentlige politiske emner. Hvad mener de så om klimaet?
Af Signe Dahl, signe@indblik.net
Blandt mange andre ordførerskaber i Nye Borgerlige har medstifter af partiet Peter Seier Christensen påtaget sig at være partiets klimaordfører. Han vil ikke anfægte, at mennesker påvirker klimaet – men har et lidt mere nuanceret syn på tingene.
”Forskerne siger, at klimaforandringerne er delvis menneskeskabte. Det har vi ingen grund til at betvivle. Hvor stor andel mennesket er skyld i, er forskerne ikke enige om. Det er ikke politikernes opgave at bedømme forskning. Det er politikernes opgave at træffe de mest hensigtsmæssige beslutninger for at nå de mål, som vi ønsker at opnå,” siger Peter Seier til Indblik.net.
Mange klima-artikler i mainstreammedierne er præget af alarmisme, altså at klimaforandringer er farlige og akut skal forhindres, hellere i dag end i morgen. Klimabevægelsens bannerfører, svenske Greta Thunberg, beder direkte befolkningen om at ”gå i panik” over for klimaændringerne som en eksistentiel trussel mod hele menneskeheden.
Peter Seier Christensen ser ikke nogen grund til at gå i panik:
”Der er mig bekendt både positive og negative effekter af en global temperaturstigning. Som jeg forstår det, overstiger de negative de positive effekter, men igen, det er et spørgsmål til forskerne, ikke hvad jeg tror eller føler. Jeg har ikke hørt nogen seriøse forskere udtale, at klimaforandringerne skulle udgøre en eksistentiel risiko.”
Et nyt blik på klimaet
IPCC – FN’s klimapanel – opfattes af mange politikere som den højeste myndighed. Men hvad mener Nye Borgerliges klimaordfører om IPCC som rådgivningsorgan for verdenssamfundet?
”Jeg kunne godt ønske mig en ’second opinion’. Den omstilling, vi er i gang med, bliver den mest omkostningsfulde nogensinde. Jeg synes at det ville være sundt, at der blev kastet et ekstra blik på det med friske øjne,” svarer Peter Seier Christensen.
Nobelprismodtageren William Nordhaus mener, at klimaforandringer er et økonomisk problem, men at det ikke må koste mere at løse problemet, end klimaforandringerne koster.
Er Nye Borgerliges klimapolitik inspireret af Nordhaus?
”Vores politik baserer sig på sund fornuft og realisme,” svarer Peter Seier Christensen og uddyber:
”Hvis CO2-udledningen skal sænkes, kræver det, at hele verden er med, herunder Kina og Indien. Disse lande vil aldrig acceptere en tilbagegang i deres økonomi for at nå nogle klimamål,” siger han.
Oksekød og atomkraft
Derfor er den såkaldt ”grønne omstilling”, som regeringen har gang i, en dårlig idé.
”Vi skal ikke gå foran. Vi skal bidrage på linje med resten af verden. Danmark står for cirka en promille af verdens samlede udledning. At vi reducerer meget mere end alle andre, betyder intet. Det vil bare ødelægge vores konkurrenceevne og økonomi,” siger Peter Seier Christensen, der i øvrigt mener, at atomkraft skal indtænkes som en mulighed i danske energiforsyning på linje med alle andre energiformer.
En ny kontroversiel undersøgelse viser, at vores forbrug af øl, vin, kaffe, slik, chokolade og is sætter et større ’klimaaftryk’ end oksekød, som mange klimaangste danskere ellers har skåret ned på.
Giver det mening, at danskere ændrer forbrugsmønstre for klimaets skyld?
”Overhovedet ikke. Det er ikke den vej, vi skal gå. Du får ikke kinesere med flere til at reducere deres forbrug. Den eneste mulige måde er at udvikle rentable teknologier. Og det kan vi sagtens,” svarer Nye Borgerliges klimaordfører.
Du kan se Nye Borgerliges klimapolitik her.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?