Martin Thorborg til kræsne arbejdsløse: “Det kan ikke være samfundets problem at forsørge din røv”

Pressefoto, Dinero

Det kan ikke være samfundets problem at forsørge din røv”.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.dk 

Sådan siger iværksætter og administrerende direktør i firmaet Dinero, Martin Thorborg, til Berlingske i et interview om nyuddannede akademikere på dagpenge.

– Min opfordring til nyuddannede akademikere, der ikke kan lande et drømmejob lige nu, er at tage et af de tusinder forskelligt ufaglærte job, der er, mens de leder videre.

Martine Thorborg mener nemlig sagtens, at man kan sende ansøgninger til drømmejobbet, selvom man også har et arbejde.

Han tilføjer samtidig, at han til enhver tid hellere ville ansætte en nyuddannet i et ufaglært job fremfor en nyuddannet på dagpenge, såfremt disse to var lige kvalificerede.

Ifølge ham viser det initiativ og drivkraft, at man ikke føler sig for fin eller overkvalificeret til at tage et job i f.eks. Netto.

Martin Thorborg medgiver, at han godt ved, det er “røvnederen” at tage et ufaglært job, såsom at gøre rent, hvis man har brugt lang tid på sin uddannelse.

– Men sådan behandler livet engang imellem én. Det kan ikke være samfundets problem at forsørge din røv, fordi du er for fin til at rede seng på et hotel.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?