Nu svarer Nørrebro Pride landets journalister igen: “Tag jer selv og jeres arbejde mere seriøst!”

Nørrebro Pride i 2020. (Foto: Klaus Berdiin Jensen/Flickr)

“Til alle de journalister, der har spammet os: Vi ved godt, at Nørrebro Pride er opsigtsvækkende, men vi opfordrer jer til at tage jer selv og jeres arbejde mere seriøst!”, lyder det fra Nørrebro Prides arrangører.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

– Hvis du er hvid og/eller heteroseksuel, vil du blive forment adgang.

Sådan lød det i de officielle “guidelines” til Nørrebro Prides åbningsfest, hvor de altså skiltede helt åbenlyst med, at hvide og heteroseksuelle ikke måtte deltage.

Til Nørrebro Prides optog denne lørdag må hvide og heteroseksuelle trods alt godt deltage, men de skal gå bagerst i optoget i nogle særligt udpegede “blokke” og må ikke tage for meget fokus fra de “farvede” og seksuelle minoritetspersoner, der deltager.

Læs mere om sagen her og få en jurists vurdering af, om den slags forskelsbehandling er lovlig, her.

Efter radiotavshed – Nørrebro Pride angriber landets journalister

Indblik og flere andre medier har gentagne gange forsøgt at få arrangørerne bag Nørrebro Pride i tale, men arrangørerne har valgt at ignorere alle henvendelser.

Nu svarer de dog indirekte tilbage på kritikken i et opråb på deres Instagram, hvor de i en story adresserer mediedækningen.

– Til alle de journalister, der har spammet os: Vi ved godt, at Nørrebro Pride er opsigtsvækkende, men vi opfordrer jer til at tage jer selv og jeres arbejde mere seriøst!

– Brug jeres platform til at tale om, hvad der sker i Afghanistan og Haiti lige nu, lyder det fra Nørrebro Prides arrangører, der fortsætter:

– Hvis du arbejder med nyheder og journalistik, hvordan kan du så retfærdiggøre at fokusere på en fest, du ikke var inviteret til, og ikke dække, hvad der sker i Afghanistan og hvordan USA og deres allierede, herunder Danmark, løber fra deres ansvar?

– Hvorfor ikke fokusere på, hvordan man kan støtte Haitis folk?

Arrangørerne bag Nørrebro Pride kommer derefter med en opfordring til sine deltagere, der “bliver jagtet af pressen” om, at de ikke behøver at tale med nogle, og at de skal “beskytte deres energi”.

Selvom Københavns Kommune støtter den officielle Copenhagen Pride, bekræfter de overfor Indblik, at man ikke har givet støttekroner til Nørrebro Pride.

Læs mere om det her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?