[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Ny undersøgelse: Meget få giftrester i danske fødevarer
DTU Fødevareinstituttet har testet 332 danske og udenlandske fødevarer – og der er ikke fundet rester af sprøjtegifte over grænseværdien i nogen af de danske.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Der er gode nyheder til danske forbrugere. Hvis man køber danske fødevarer, kan man være sikker på, at der ikke er farligt at spise nogen af produkterne, hvad enten de er økologisk eller konventionelt dyrket.
DTU Fødevareinstituttet, som hvert kvartal undersøger et udsnit af fødevarerne på det danske marked, undersøgte i årets første kvartal 332 forskellige varer, hvoraf 20 var danske.
Der var ingen danske fødevarer, hvor der blev målt indhold af restpesticider over de tilladte grænseværdier. I 7 varegrupper var der smårester af pesticider under grænseværdierne. Selv om der er spor af gift, er mængderne så små, at det ikke er farligt for sundheden at spise produkterne.
De danske varer, som er testet, er gulerødder, kartofler, tomater, æbler, havregryn, hvedekerner, hvedemel, fuldkorns hvedemel, rugkerner, rugmel, speltmel, hjortekød og mælkepulver. Nogle varer er økologiske, andre fra konventionelt landbrug. Der blev ikke fundet rester i nogen af de økologiske produkter.
De betænkelige mængder giftrester blev fundet i importeret ris (eksportland ubekendt), sød basilikum fra Thailand og hellig basilikum fra Thailand. Derudover fandt man for mange giftrester i to prøver mandariner fra Marokko og Spanien, en prøve med appelsiner fra Grækenland og en prøve af banan fra Equador.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”1345 “][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 3593″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 7649″][/vc_column][/vc_row]